Tipărire

sapata primarAlegerile locale din 27 septembrie i-au adus lui Laurențiu Micu al treilea mandat de primar al comunei Săpata. Proiectele propuse pentru următorii patru ani au în prim plan modernizarea localității și asigurarea unei administrații eficiente.
Unul dintre proiectele aflate în derulare este cel de modernizare și dotare a Căminului Cultural Săpata. Lucrările propriu-zise se apropie de final, iar dotarea căminului cu mobilier, aparatură electronică, costume și tot ceea ce este nevoie pentru tabăra anuală de pictură pe sticlă, este în curs de licitație. De asemenea, autoritățile din comuna Săpata lucrează la un proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii. ”Suntem în faza de obținere a avizelor pentru un proiect de modernizare a două podețe situate pe drumuri locale, Dragomirești și Ciobești. Lucrările presupun montarea unor tuburi noi, capete din beton și asfaltare. Din păcate, birocrația din instituții întârzie mult demararea acestor lucrări, în sensul că eliberarea avizelor durează foarte mult”, declară primarul Laurențiu Micu.

Proiect pentru asfalt
Proiectul pentru asfaltarea drumului Găinușa - Dealu Bradului a fost inclus pe lista-sinteză a CNI (Compania Națională de Investiții) cu investiții ce urmează a fi finanțate din fonduri guvernamentale, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social. ”Este un drum foarte important pentru comunitatea locală. Are o lungime de 6 km și asigură legătura între cele două sate. Am făcut cadastrul pentru acest drum, tocmai în ideea de a fi pregătiți cu tot ceea ce trebuie în vederea modernizării. Deocamdată doar a fost inclus pe această listă, nu am primit o notificare oficială privind aprobarea finanțării, nu am semnat contractul de finanțare. Sper să se concretizeze propunerea și să realizăm lucrările de asfaltare a drumului Găinușa-Dealu Bradului”, precizează primarul Laurențiu Micu.