Tipărire

suiciDragii mei, continuăm împreună!
Așa cum probabil ați aflat, candidez din nou pentru funcția de primar al comunei noastre. Mandatul meu a fost întrerupt, deși nu am făcut decât să lucrez în interesul comunității. Am emis o adeverință care să folosească Asociației Crescătorilor de Animale și Producție Vegetală Șuici în vederea accesării subvențiilor APIA necesare pășunii localității, astfel încât să beneficiem în continuare de sprijinul necesar pentru creșterea animalelor din gospodăriile localității.
Am fost demis înainte să îmi închei mandatul, când aveam proiecte în derulare, proiecte pe care doresc să le continui și să vin cu obiective noi pe care să le pun în operă, iar în acest sens vă cer din nou sprijinul.
Eu lupt singur pentru comunitate, în timp ce alții leagă alianțe și luptă pentru propriul interes!

Împreună ne confruntăm zilnic cu numeroase provocări, cu greutăți, dar, tot împreună, vom duce treaba la bun sfârșit. Să facem în așa fel încât dezvoltarea economică să continue pentru ca cei care locuiesc în Șuici. Vrem ca tinerii noștri să rămână în localitatea natală, iar cei plecați să se întoarcă să-și formeze familii aici și nu în altă parte.
Votați pentru un trai mai bun! Pentru siguranța că visele voastre se vor împlini! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Faptele vorbesc!
Siguranța unui trai mai bun se regăsește în proiectele pe care le-am implementat cu succes. Este vorba de investiții concrete, de care beneficiază toți locuitorii comunei.
Am încercat și, cred eu, am reușit, să modernizăm infrastructura din fiecare sat, să creștem nivelul de trai al localnicilor și să modernizăm localitatea.
Locuitorii satului Rudeni au sistem de alimentare cu apă, investiție realizată cu fonduri de la Guvern. Lungimea rețelei este de 13 km, deservind toate gospodăriile.
Avem aici și rețea de canalizare, printr-un proiect ce a cuprins satele Rudeni și Șuici, lucrarea care presupune 17 km de rețea și care este aproape de finalizare. Și pentru acest proiect am atras fonduri guvernamentale prin PNDL2.
Am modernizat și dotat Căminul Cultural Rudeni, cu fonduri de la bugetul propriu, sprijin de la Consiliul Județean și fonduri europene prin GAL.
Am modernizat iluminatul public, înlocuind lămpile vechi și suplimentând corpurile de iluminat în zonele centrale.
Am construit un podeț pe drumul vicinal Trăistari, în punctul Bădeanu, realizând concomitent un zid de sprijin pentru prevenirea inundațiilor. Pe Valea Trăistariului, tot ca măsură de prevenție, am amenajat gabioane.
Am atras 1 milion de euro printr-un proiect depus la AFIR, pentru modernizarea drumurilor din localitate. Este vorba de 6,7 km din care, 4 km vor fi modernizați în Rudeni.
Se vor asfalta în cel mai scurt timp drumurile: Rudeni-Cicănești, la Cocini, drumul vicinal Soitariu Gheorghe și Francis Gheorghe, drumul vicinal spate școală veche Rudeni și drum vicinal Bărăgău. Desigur vom încerca să obținem finanțări și pentru alte două tronsoane importante: drumul La Plopu și Trăistaru.
Școala de la Rudeni va fi modernizată, reabilitată și dotată. Lucrările sunt în desfășurare, iar fondurile sunt obținute prin PNDL2. Dorim ca în curtea școlii să amenajăm și un loc de joacă pentru copii.
Una dintre prioritățile pentru perioada următoare este, de asemenea, menținerea dispensarului uman funcțional la standarde europene.
La Ianculești avem apă curentă printr-un proiect derulat cu fonduri guvernamentale prin PNDL2, ce vizează concomitent
realizarea rețelei și în satele Paltenu și Păuleni, precum și cătunul Moșteni. Cu fonduri proprii, am modernizat școala cu clasele I-IV din acest sat.
La capitolul infrastructură rutieră, în zonă a fost lărgit și întreținut drumul comunal și au fost asfaltați 2 km din DJ 703G Șuici-Jiblea-Călimănești. Pe lista priorităților pentru viitor se află continuarea modernizării acestui drum, până la limita cu județul Vâlcea, precum și modernizarea în măsura fondurilor a drumurilor comunale și vicinale. Desigur, avem în vedere și extinderea rețelei de apă, de canalizare și modernizarea iluminatului public.
Cât de curând vor fi demarate procedurile pentru execuția alimentării cu apă în tot satul Valea Calului. Și aici avem pe lista de priorități amenajarea drumurilor, modernizarea școlii și, bineînțeles, introducerea canalizării.
Viața culturală a unei comunități este la fel de importantă pentru dezvoltare ca și obiectivele din domeniul infrastructurii. De aceea, în fiecare an am organizat evenimente precum Ziua Localității, Ziua Eroilor, manifestări care au făcut cunoscută localitatea la nivel de județ.
Pe lângă păstrarea acestor tradiții ne dorim dotarea Bibliotecii comunale și o comunicarea foarte bună cu cetățenii localității.
Prin Grupul de Acțiune Locală intenționez să ofer consultanță cetățenilor comunei despre cum pot accesa finanțări pentru
a-și dezvolta mici afaceri.
La nivel de localitate, vom continua modernizarea infrastructurii utilităților prin demararea proiectului de alimentare cu gaze în comună și de canalizare în satele Ianculești, Paltenu, Păuleni și cătun Moșteni-Șuici. Avem în plan realizarea de trotuare, de șanțuri, amplasarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea curentului electric pentru instituțiile publice.
La Șuici și Ianculești dorim amenajarea de locuri de joacă pentru copii, iar în satul Șuici avem deja aprobată construirea
unui teren de sport prin Compania Națională de Investiții.

Iatagan Constantin,
Candidatul PSD Argeș la funcția de Primar al comunei Șuici

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Argeș.
Realizat de SC Media Set Image SRL.
Cod de identificare Mandatar Financiar: 21200019.