Tipărire

cocu primar”Sunt mulțumit de ceea ce am reușit să realizez în acest mandat. Dacă aveam parte de mai mult sprijin din partea administrației județene, probabil realizările erau și mai multe la număr. Mă bucur că, în sfârșit, a fost asfaltat DJ 703 A, că avem apă în toată comuna și că am reușit să înființăm rețeaua de canalizare. Privind retrospectiv, ultimii patru ani au venit cu investiții în comuna Cocu, investiții care au menirea de a aduce condiții cât mai bune de viață pentru locuitorii comunei. Pe viitor, îmi propun să finalizez proiectele aflate în derulare și să atrag fonduri pentru noi investiții. Cea mai importantă dintre acestea rămâne înființarea rețelei de gaze în localitate, proiect pentru care am început deja demersurile și care are toate șansele să fie realizat în viitorul apropiat” – Gheorghe Țucă, primar Cocu.

Investiții realizate
1. Construcția unei centrale fotovoltaice care produce energie electrică de peste 2 ani, investiție în valoare de 700.000 euro.
2. Construcția unui pod peste râul Cotmeana, în satul Bărbătești.
3. Înființarea sistemului de canalizare menajeră cu stație de epurare, investiție în valoare de 2 milioane de euro, finanțată prin PNDL.
4. Înlocuirea acoperișului la Școlile Richițele de Sus și Bărbătești.
5. Realizarea unei gospodării de apă în satul Cocu Vale și extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Greabăn.
6. Pietruirea drumurilor comunale – DC 176 Richițele de Sus – Richițele de Jos, Dealu Cătușii, Dealu Bogdanului.
7. Asfaltarea DJ 703 A Cocu – Cotmeana pe o lungime de 11 km, în proiect fiind inclusă și amenajarea șanțurilor, podețelor și a acostamentelor pe marginea drumului.
8. Înființarea rețelei de fibră optică în localitate, prin intermediul căreia cetățenii pot beneficia de televiziune prin cablu, internet și telefonie.
9. Finalizarea introducerii rețelei de alimentare cu apă în toată comuna. La momentul actual rețeaua de distribuție a apei măsoară 70 km.
10. Restaurarea Monumentul Eroilor din satul Richițele de Jos.
11. Dotarea SVSU cu o autospecială pentru stingerea incendiilor.
12. Taxele și impozitele locale în comuna Cocu nu au fost majorate în ultimii 20 de ani, doar indexate anual cu rata inflației, conform legislației în vigoare.

Priorități pentru 2020-2024
1. Identificarea de surse de finanțare pentru proiectele pentru care au fost realizate documentații.
2. Modernizarea drumurilor și ulițelor comunale.
3. Rezolvarea alunecării de teren de pe DC 167 Crucișoara (proiectul a fost depus la CNI, în toamnă urmează semnarea contractului de finanțare a lucrărilor).
4. Extinderea rețelei de canalizare în toată localitatea.
5. Înființarea rețelei de gaze în comună (studiul de fezabilitate al proiectului a fost întocmit, depus la Ministerul Dezvoltării, iar în luna septembrie are loc licitația pentru concesionarea rețelei de distribuție a gazelor).
6. Modernizarea iluminatului public în toată comuna.