Tipărire

barlaLucrările de modernizare a DC 137 Malu – Bârla sunt în plină desfășurare și, conform autorităților din Bârla, acestea ar putea fi finalizate în aproximativ o lună de zile. La sfârșitul lunii mai a fost turnat primul strat de asfalt pe cei 6,3 km de drum comunal și în paralel s-a lucrat și la rigole și șanțuri. Asfaltarea DC 137 este un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale  (PNDL) și locale.

Totodată, în satul Mozăceni Vale, alte două investiții ale administrației publice locale se apropie de finalizare. Este vorba de reabilitarea și modernizarea căminului cultural și de parcul pe care autoritățile l-au amenajat lângă Monumentul Eroilor. Pentru modernizarea și dotarea Căminului Cultural Mozăceni Vale, conducerea Primăriei Bârla a atras fonduri europene, în timp ce parcul a fost realizat cu fonduri locale. La Școala Gimnazială Bârla au fost de curând finalizate grupuri sanitare în interior. De asemenea, unitatea de învățământ a fost dotată cu termoscaner, mănuși și măști de protecție, precum și cu soluții igienizante în vederea reîntoarcerii elevilor la școală pentru pregătirea și susținerea evaluării naționale din luna iunie.

Gunoiul, colectat din poartă în poartă
Modalitatea de colectare a gunoiului menajer s-a schimbat de la 1 mai în comuna Bârla. Astfel, colectarea deșeurilor menajere se face acum din poartă în poartă, autoritățile locale distribuind cetățenilor un număr de 2.400 de pubele. ”După prima lună de implementare a noului sistem de colectare a gunoiului se văd și efectele. Cantitatea de gunoi strânsă din localitate s-a înjumătățit, ceea ce este un lucru foarte bun. O dată cu această schimbare am demarat și colectarea selectivă a gunoiului. Operatorul de salubritate ridică deșeurile biodegradabile o dată pe lună, iar pe cele menajere o dată la două săptămâni. Sper totuși să găsim înțelegere la firma de salubritate și să reușim să colectăm săptămânal gunoiul”, declară primarul Gheorghe Voicu.

Rețeaua de apă, în lucru
Se lucrează din plin și la rețeaua de alimentare cu apă a localității, proiect derulat prin PNDL 2. Au fost realizate cele trei foraje ale rețelei, conductele au fost introduse pe 37 km de rețea din totalul de 45 de km și urmează să fie făcute legăturile între stațiile de pompare a apei. De asemenea, au fost realizate un număr de 500 de branșamente din totalul de 1.445 câte sunt prevăzute în proiect. Reprezentanții administrației din comuna Bârla speră ca la finalul anului  gospodăriile să beneficieze de apă curentă.