Tipărire

sapata primar 2019 1În perioada următoare, administrația comunei Săpata va demara o acțiune de modernizare a rețelei de iluminat public stradal. De-a lungul drumului județean care străbate localitatea, pe o lungime de aproximativ 10 km, vor fi înlocuite vechile becuri și suplimentate sursele de iluminat stradal.”Am operat o rectificare bugetară în vederea suplimentării surselor de iluminat public și schimbarea vechilor becuri. Pe acest tronson se vor monta lămpi economice cu LED, iar becurile rămase după înlocuire le vom redistribui în restul satelor pentru iluminat stradal. Vor fi montate circa 100 de lămpi noi. Achiziția a fost făcută, iar în vara aceasta vom începe lucrările”, declară primarul Laurențiu Micu. De asemenea, de curând, bugetul local a mai fost rectificat cu sumele necesare achiziției lemnelor pentru iarnă. Au fost cumpărate lemne pentru încălzirea școlilor și a Primăriei.

Investiții în infrastructura rutieră
În această primăvară a fost realizată recepția lucrărilor de asfaltare realizate în cadrul proiectului finanțat prin PNDL 2. Cu fonduri de la Guvern, autoritățile din comuna Săpata au asfaltat 5 km de drumuri locale. În paralel, în această perioadă, reprezentanții administrației publice locale se ocupă de realizarea documentației pentru asfaltarea a încă 12 km de drumuri în toate satele comunei. Proiectul pentru asfaltarea respectivelor drumuri va fi depus în viitoarea sesiune de finanțare a investițiilor locale ce urmează a fi lansată de Guvern.

Lucrări reluate la Căminul Cultural
Totodată, au fost reluate lucrările de modernizare a Căminului Cultural Săpata. Obiectivul este realizat cu fonduri europene. După finalizarea acestora, autoritățile din Săpata vor face dotarea căminului. Vor fi achiziționate toate echipamentele necesare desfășurării activităților artistic-culturale, de la instalație de sonorizare, costume până la mobilier. Proiectul de modernizare a Căminului Cultural Săpata a fost gândit pe specificul principalului eveniment cultural desfășurat anual în localitate, Tabăra de pictură pe sticlă ”Icoană din sufletul copilului”, dar va servi și pentru organizarea serbărilor școlare și a tuturor evenimentelor de gen.