Tipărire

primar negrasi bun 1Situația fără precedent creată de răspândirea virusului COVID-19 a determinat sistarea lucrărilor și în cazul investițiilor derulate în comuna Negrași. Astfel, lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Bârlogu au fost oprite, iar cele specifice perioadei de primăvară au fost amânate pentru o perioadă următoare.
Chiar și în această situație dificilă, oamenii și autoritățile locale au avut un motiv de mulțumire, în sensul că iarna târzie de la sfârșitul lunii martie a dat o mână de ajutor agriculturii. ”Sunt bune aceste precipitații, doar să nu vină gerul. Pământul avea nevoie de umiditate, e binevenită această iarnă târzie pentru culturile agricole. În schimb, pentru pomii înfloriți, flori, plante, zăpada nu face tocmai bine”, afirmă primarul Alexandru Constantin.

 

Măsuri pe fondul coronavirusului

Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus a condus la instituirea unui set de măsuri speciale și în cadrul Primăriei Negrași. Programul de lucru cu publicul a fost redus, nu se mai primesc cereri pentru adeverințele APIA și sunt eliberate doar documente urgente, de stare civilă sau pentru cărți de identitate expirate. De asemenea, primarul Alexandru Constantin face un apel către cetățenii comunei Negrași să-și reducă deplasările la primărie sau la alte instituții publice, în contextul măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirus. Totodată, administrația publică locală a făcut achiziție pentru soluții dezinfectante, iar angajații instituției au primit măști și mănuși de protecție. În plus, autoritățile din Negrași au distribuit măști și mănuși de protecție și angajaților din magazinele de pe raza localității. ”În mare parte, oamenii s-au conformat și respectă măsurile impuse de autorități. Toți ne dorim să ieșim cu bine din această criză. Avem nouă persoane întoarse din străinătate, aflate în autoizolare la domiciliu. Cu siguranță numărul acestora va crește în perioada următoare. Îi avem sub supraveghere pe toți cei care se întorc din străinătate, precum și persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care locuiesc singure”, precizează primarul Alexandru Constantin.