Tipărire

cicanesti 2Împrumutul pentru realizarea pârtiei de schi de la Moliviș (proiect ce nu s-a mai realizat), pe care Primăria Cicănești trebuie să-l achite, dă an de an peste cap bugetul de dezvoltare al localității. ”Gândiți-vă că trebuie să alocăm câte 7 miliarde de lei vechi pentru acoperirea sumei, cu fiecare exercițiu bugetar. Acești bani ne erau foarte de folos pentru obiectivele pe care le avem de realizat, însă nu avem ce face. Rămânem, așadar, cu o sumă foarte mică pentru dezvoltare, aproape insignifiantă. Tot ceea ce am făcut pentru modernizarea comunei este din fonduri extrabugetare, prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale și cu ceea ce ne-a alocat Consiliul Județean”, a declarat primarul Ion Ionescu.

Anul acesta, forul județean a direcționat către comuna Cicănești, în urma solicitărilor realizate de administrația locală, 300 mii lei pentru finalizarea dispensarului uman, 100 mii lei pentru școală și 200 mii lei pentru drumuri - lucrări efectuate. ”Ne pregătim pentru recepția finală în ceea ce privește modernizarea drumurilor - proiect realizat cu fonduri europene, prin Măsura 7.2, și tragem tare să terminăm, până-n vară, dispensarul. Încercăm, concomitent, să redepunem la Ministerul Dezvoltării proiectele declarate eligibile privind asfaltarea a încă 7 km de drumuri din localitate și introducerea rețelei de gaze naturale în comună. Avem deja realizate ridicările topografice pentru sistemul de alimentare cu gaze și, dacă este nevoie, vom realiza și studiul de fezabilitate”, afirmă șeful executivului.
În comună se lucrează în continuare și la cadastrare. ”Am reușit să găsim o firmă dispusă să facă măsurătorile încadrându-se în prețurile oferite prin programul național, de către OCPI. Avem deja, la momentul de față, două sectoare cadastrate din totalul de opt și lucrăm în continuare”, spune primarul din Cicănești.

Fiecare răsărit de soare să vă aducă o dorință, iar fiecare apus, să v-o împlinească. 8 Martie fericit şi un an plin de realizări, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Cicănești
Primar, Ion Ionescu