Tipărire

domnestiGabriel Zăvoianu, primarul comunei Domnești, afirmă că 2019 poate fi considerat un an de referință în istoria comunei, prin prisma obiectivelor finalizate, a celor aflate în derulare, dar și a proiectelor de investiții la care s-a lucrat anul trecut, proiecte ce urmează a fi transpuse în practică. „Anul 2019 este un an de referință în istoria Comunei Domnești! Este anul în care am reușit să aducem oamenilor certitudini și nu doar promisiuni. Am adus apa și canalizarea, fără ca cetățenii comunei să aibă vreo contribuție materială, la peste 800 de gospodării dintr-un total de 1200, cu finanțare guvernamentală și cu ajutorul Consiliului Județean Argeș. Vom continua în prima parte a acestui an, astfel încât la sfârșitul mandatului să avem branșate la apă toate gospodăriile din localitate.

După 30 de ani de așteptare, am reabilitat, prin refacere, canale pluviale și am asfaltat primii metrii de drum, obiectivul nostru fiind să acoperim o lungime de 1 km, pe străzile Spiru Haret și Aninoasei. Chiar dacă nu este vizibil, însă foarte important, este faptul că am realizat proiectul tehnic pentru 7,5 km de străzi. S-au luat toate avizele și s-a eliberat autorizația de construire. La această dată se află în elaborare proiectul tehnic pentru restul străzilor astfel încât, la identificarea unei surse de finanțare, să avem posibilitatea execuției pentru fiecare metru de stradă din Domnești. Este, de asemenea, anul în care am reabilitat Dispensarul Comunal Domnești, cea mai mare parte a finanțării fiind de la Consiliul Județean Argeș. Bucuria cea mai mare a acestei realizări o reprezintă faptul că am reușit să dăm o notă de prospețime unei clădiri emblemă a comunei, operă a făuritorului Domneștiului modern, Petre Ionescu Muscel.
26 iunie 2019 este data la care am semnat Contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea clădirii fostului Internat, în valoare totală de peste 500.000 euro. Intenția noastră este de a dota spațiile pentru o grădiniță în cadrul căreia vor funcționa la parter 3 grupe de preșcolari cu program normal, și la etaj, o grupă de preșcolari cu program prelungit. La momentul actual implementarea programului este în desfășurare, se lucrează la documentații, proiectul tehnic aflându-se în avizare la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Suntem aproape gata cu implementarea proiectului WIFI4UE, prin care aducem în mod gratuit internetul în școli, Casa de Cultură și alte 8 locații. Aceste spații au fost alese după cerințele Uniunii Europene cu privire la numărul de potențiali utilizatori.
Printr-o implicare directă am reușit să aduc fondurile necesare pentru pardoseala de marmură de la Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, Parohia Domneștii de Sus și o contribuție materială substanțială a dlui Țârlescu Adrian, căruia îi adresez mulțumiri din inimă pentru reabilitarea gardului de la Biserica „Buna Vestire”, Parohia Domneștii de Jos.
Un demers deosebit de important pe care l-am luat în considerare la momentul preluării mandatului a fost să stabilim proprietatea publică, avutul comunei. Astfel, anul 2019 a fost unul în care am terminat intabularea, deschiderea cărților funciare, pentru toate bunurile imobile, terenuri și clădiri, aflate în domeniul public și am reușit să facem cadastre tuturor suprafețelor de teren aflate în domeniul  privat, anume pășuni. Mai exact, au mai rămas de intabulat pășunile alpine și rectificarea cadastrului pășunii Bahna Rusului! Lipsa de fonduri a făcut să nu realizăm integral inventarul domeniului public. La momentul la care pajiștea Bahna Rusului va avea cadastrul rectificat voi încerca să lămuresc toate necunoscutele și să înlătur incertitudinea care planează asupra acestei bucăți de teren care pentru Domnești reprezintă recunoașterea leagănului de patriotism și iubire de neam și țară, cultivate de înaintașii acestei localități. De altfel, ultima acțiune pe care doresc să o promovez, în actualul mandat, va fi aceea de a întreba cetățenii, printr-un referendum, ținut în ziua alegerilor locale, care să hotărască soarta acestui teren mult disputat. Nimeni, fie el primar, consilier local sau ce o mai fi el, nu poate hotărî pentru sau pe seama oamenilor din Domnești, fără a ține cont de dorința acestora!”, ne-a declarat a detaliat edilul șef al comunei.