Tipărire

tigveniSfârșitul anului aduce la Tigveni, ca o încununare a activității de zi cu zi, finalizarea unor proiecte în domeniul infrastructurii. Vorbim de  alimentarea cu apă din satele Bârsești, Bălteni, Blaj, investiție derulată cu fonduri guvernamentale prin PNDL 1, rețeaua de alimentare cu apă din Vlădești și Bădislava și reabilitarea și modernizarea școlii din Bârsești, obiective realizate cu finanțare obținută prin PNDL 2.
”Important de remarcat este aspectul că cele două investiții derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 au fost începute tot în acest an. Ritmul în care s-au desfășurat lucrările a fost unul rapid și eficiența se vede.  Făcând bilanțul, putem sublinia că avem la ora actuală apă în toată localitatea, utilitate esențială în contextul modernizării. În plus, rețeaua funcționează în absolut toate satele la parametri optimi, presiunea și debitul fiind foarte bune.”, declară primarul Dumitru Slătineanu.

Tot până la finele lui 2019 va fi gata și terenul de sport cu gazon sintetic de la Școala Bârsești, obiectiv ce se realizează cu fonduri proprii - locale și județene. ”Terenul va fi în principal folosit de elevi, dar sigur, la cerere, nu văd nicio problemă ca utilitatea lui să se extindă. Petrecerea timpului liber prin sport cred că este una dintre cele mai bune modalități să ne păstrăm tinerii sănătoși atât fizic, cât și mental”, afirmă șeful executivului.
Veștile bune nu se opresc aici! Comuna Tigveni se află pe lista localităților cu proiecte eligibile, ce vor primi finanțări prin Fondul de Dezvoltare. ”Ne-a fost aprobată introducerea rețelei de gaze naturale în toată localitatea. Am depus toată documentația solicitată și urmează să semnăm contractul pentru a putea demara obiectivul. ”, a mai spus edilul șef.