Tipărire

slobozia centru civic 1Contractul de finanțare a lucrărilor de modernizare a 5 km de drumuri în localitate a fost semnat de primarul Petre Funie în luna noiembrie, la sediul Ministerului Dezvoltării. Pasul următor este organizarea licitației pentru atribuirea lucrărilor, iar din primăvară autoritățile din Slobozia intenționează să demareze asfaltările.
Finanțarea aprobată pentru proiect este de circa 30 de miliarde de lei vechi și va fi alocată prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții. Pe de altă parte, pe alte două drumuri din comuna Slobozia au fost finalizate lucrările de asfaltare în luna noiembrie. Este vorba de strada Ion Creangă, modernizată de administrația locală cu fonduri proprii, și un tronson de circa 1 km din DJ 702 F, asfaltat în asociere cu Consiliul Județean.

Centrul civic, în plină amenajare
În așteptarea iernii, la Slobozia continuă lucrările la amenajarea centrului civic al localității. ”E o lucrare migăloasă, cu multe detalii, trebuie lucrat cu meticulozitate, de aceea și durează atât de mult. Muncitorii au montat fântâna arteziană, au tras apa, au pus stativul pentru ceas și au definitivat instalația electrică. Urmează amenajarea aleilor și montarea băncilor, dar totul depinde de cât se va putea lucra până la venirea iernii. Oricum, investiția va continua și în 2020”, precizează primarul Petre Funie.
Luna viitoare se va desfășura licitația pentru atribuirea lucrărilor de realizare a unui teren multifuncțional de sport în apropierea școlii gimnaziale din comună. Lucrările propriu-zise vor demara în prima parte a anului viitor.