Tipărire

sapata drumAutoritățile comunei Săpata au recepționat în luna noiembrie o nouă lucrare. Este vorba de amenajarea grupurilor sanitare de la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu” Bănărești, investiție realizată în scopul creșterii gradului de confort al elevilor și profesorilor și finanțată din bugetul local și cel al Consiliului Județean.
”Noile grupuri sanitare sunt funcționale din luna septembrie, de când au revenit copiii la școală, dar acum am făcut recepția finală a lucrărilor. Există toalete pe fiecare nivel, individual pentru fete, băieți, cadre didactice, persoane cu dizabilități. Proiectul a inclus și racordarea la rețeaua de apă și amenajarea unei microstații de epurare a apelor uzate. Pe lângă aceste lucrări, clădirea școlii a fost izolată termic. Avem centrale noi la școală, aprovizionarea cu lemne a fost făcută, toaletele sunt noi, pot spune că au fost create condiții optime pentru activitatea școlară”, declară primarul Laurențiu Micu.

Modernizare a Căminului Cultural
În paralel, în localitate continuă lucrările de modernizare a două tronsoane de drum: DC 153 în satul Mârțești și strada Bănărești. S-a turnat asfalt în totalitate pe cele două drumuri și au fost realizate rigole betonate, conform proiectului. Momentan se lucrează la amenajarea acostamentelor. De asemenea, șanțurile de pământ sunt curățate, iar acolo unde acestea nu există, sunt amenajate. Conform autorităților locale, proiectul este realizat în proporție de 90%.
Nu în ultimul rând, o altă investiție se află în derulare la Căminul Cultural Săpata. Este vorba de reabilitarea și modernizarea locației căminului. ”Tot în cadrul acestui proiect, am demarat procedura de achiziție pentru dotarea Căminului Cultural. Se vor achiziționa un calculator, un sistem audio, un videoproiector cu monitor, mobilier, costume și toate materialele necesare pentru desfășurarea taberei anuale de pictură pe sticlă”, precizează edilul șef din Săpata. Se continuă, de asemenea, lucrările de cadastru sistematic pentru terenurile din extravilanul localității. Documentele pentru cinci sectoare cadastrale au fost predate OCPI, se află în perioada de depunere a contestațiilor, iar apoi cetățenii vor primi actele funciare pentru terenuri. 900 de imobile au beneficiat în mod gratuit de lucrări de cadastru. Primăria Săpata va continua elaborarea planurilor cadastrale și anul viitor.