Tipărire

tigveni 1Cea de-a XV-a ediție a Zilei Comunei Tigveni și a Festivalului Mărului, sărbătoare pentru care localitatea a devenit cunoscută, a avut, față de edițiile anterioare, două momente surpriză, foarte gustate de participanți: concursul ”Cea mai bună țuică de pe Valea Topologului” și ”Cel mai bun cal de tracțiune”. Spectacolul oferit de Primărie și Consiliul Local a fost, de asemenea, unul pe măsura unei ediții jubiliare, pe scenă urcând nume îndrăgite ale folclorului și artiști locali: ansamblurile din Tigveni, Cicănești, Albești de Argeș, Topoloveni și Doina Bascovului, Fiica satului Maria Mădălina Lupu precum și renumiții Cristina Turcu Preda, Nicolae Datcu și Ilie Dură.

În cadrul ceremoniei oficiale, la care alături de primarul Doru Dumitru Slătineanu și consilierii locali au fost prezente oficialități din partea instituțiilor județene și centrale, s-au acordat premii și diplome cetățenilor din localitate.
Elevi care au obținut rezultate deosebite la concursuri și olimpiade școlare: Miroiu George, Bumbeș Cristina, Deaconu Marius, Tudor Bogdan, membri echipei de rugby.
Cetățeni care au primit diploma ”cel mai în vârstă cetățean al satului”: Popescu C Maria-Tigveni, Minciună Gh. Maria-Bălteni, Olteanu Ghe. Maria-Blaj, Cojocaru D. Floarea-Bârseștii de Sus, Ana P. Filofteia- Bârseștii de Jos, Nițu Gherghina-Vlădești, Crânguși N. Maria-Bălilești, Cojocaru Vasilica-Bădislava.
Diplome de recunoștință, au primit veteranii de război: Deaconescu Nicolae Constantin și Predescu Ion Alexandru, iar diplome de fidelitate cuplurile: Gorunescu Voctor și Maria, Lucioriu Ion și Rada, Popa Gheorghe și Elena, Milcă Nicolae și Elena, Gâdoiu Ion și Vasilica, Rusu Gheorghe și Elena, Lupu Ion și Filofteia, Băcescu Tudor și Aurelia, Marinescu Ion și Gherghina.
Primarul comunei Tigveni a primit, în numele comunității și ca semn al recunoașterii muncii, obiectivelor îndeplinite și aportului adus la dezvoltarea localității, Trofeul Argeșului, din partea conducerii Consiliului Județean.
tigveni 2”Așa cum ne știți, am fost, suntem și vom fi o echipă puternică pentru dumneavoastră, pentru argeșenii de pe Valea Topologului. Suntem oameni serioși, ne facem treaba, venim în fața dumneavoastră să ne consultăm și cu toții punem umărul de modernizarea comunei. Se vede cât de mult a muncit primarul dumneavoastră și echipa domniei sale. Aprecieri deosebite, pentru rezultate pe măsură”, a spus președintele CJ Argeș, Dan Manu.
”Peste numai 9 ani, vom împlini jumătate de mileniu de atestare documentară. Anul acesta aniversăm totodată 80 de ani de când generalul Gabriel Marinescu a modernizat comuna Tigveni, în memoria căruia, școala de la noi îi poartă numele. Am fost prima comună din Argeș care am avut curent electric, apă, moară, gater, lucruri cu care ne mândrim. Este un lucru pe care trebuie să-l aducem aminte mereu, mai ales tinerilor. Am continuat pe acest drum al modernismului și iată că în 2019 ne putem mândri că suntem una dintre localitățile de frunte ale județului, atât la capitolul infrastructură cât și școală, sport, cultură” a spus în deschiderea evenimentului primarul Dumitru Slătineanu.
Sera s-a încheiat cu un foc de artificii ce a încununat o zi splendidă , cu bucurii și distracție.