Tipărire

bughea de sus 3În maxim 15 zile, în dotarea Primăriei Bughea de Sus va intra un utilaj multifuncțional cu remorcă, achiziționat cu fonduri europene, printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală. ”Utilitatea acestuia va fi extrem de mare, atât pentru reabilitarea drumurilor și alte treburi de gospodărire comunală, cât și pentru deszăpezire. Având în vedere că avem de intervenit pe o lungime de peste 30 de km de drumuri clasate, necesitatea utilajului este mai mult decât evidentă. ”, declară primarul Nicolae Tarbă.

În afara pregătirilor pentru iarnă, care costau în asigurarea materialului antiderapant și necesarului de sare, se lucrează la finalizarea podului din localitate. ”Grinzile au fost montate și urmează turnarea asfaltului. Cu acest pod încheiem practic lucrările din fonduri proprii, realizate în acest an. Rămâne în lucru canalizarea, investiție care are însă termen de finalizare anii viitori.”, spune edilul șef.
Deși nu a fost pe lista localităților care au primit sume pentru echilibrarea bugetului, comuna Bughea de Sus nu se află în dificultate financiară. ”Nu ne puteam baza că vom primi bani la rectificare și de aceea nu am făcut cum se procedează în alte localități, să alocăm pentru dezvoltare înainte să ne acoperim cheltuielile curente. Pentru a ne putea gospodări, e nevoie de chibzuință, ceea ce am și făcut. De aceea pot spune că vom încheia anul fără să avem probleme cu plata salariilor sau alte cheltuieli de funcționare”, a mai afirmat șeful executivului din Bughea de Sus.