Tipărire

barlaUn proiect privind modernizarea mai multor drumuri comunale, depus de autoritățile din Bârla în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului, a primit acceptul la finanțare, ceea ce înseamnă că începând de anul viitor infrastructura de drumuri din localitate va fi modernizată. Drumurile incluse în proiect sunt din toate satele comunei.
Fondurile alocate administrației publice din Bârla pentru acest proiect sunt în valoare de 27.896.116 lei. Din punct de vedere procedural urmează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și demararea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor (proiectare și execuție). În prezent, autoritățile din Bârla lucrează la podul de pe DC 137 Malu –Bârla și la extinderea rețelei de apă în satele Mozăceni Vale și Bârla și înființarea acesteia în satele Urluieni, Afrimești, Zuvelcați, Brabeți, Șelăreasca, Ciocești, Mîndra și Malu.

Bani puțini
100.000 de lei a primit administrația din Bârla la rectificarea bugetară din luna octombrie. ”Banii nu sunt suficienți pentru toate cheltuielile de funcționare. Este o sumă mică în comparație cu nevoile noastre. Vom vedea ce se va întâmpla până la finalul anului, dacă va mai exista vreo rectificare și ce soluții vom putea găsi pentru acoperirea cheltuielilor”, declară primarul Gheorghe Voicu.