Tipărire

acorÎn luna noiembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, va fi convocată Adunarea Generală a Asociației Comunelor - filiala Argeș. Pe ordinea de zi vor fi, conform declarațiilor președintelui executiv, Ioan Toader, rapoartele de activitate pentru anul care se încheie.
”Vom prezenta atât raportul de activitate al președintelui, primarul Ion Dumitru, cât și al Consiliului Director pentru 2019. De asemenea, va fi dezbătut bugetul pentru anul viitor și proiecția multianuală.”, a declarat președintele executiv, prof. Ioan Toader.

Dintre temele abordate, va fi atinsă și activitatea de audit pe care o desfășoară ACoR, prin specialiști. ”Ce putem spune în urma experienței, este că primarii au înțeles că auditul nu e doar o obligație, ci o necesitate, fiind foarte util în activitatea administrativă. Pentru a îmbunătăți performanța acestui departament și pentru a-i crește eficiența, am realizat și niște chestionare, prin care am solicitat primarilor, sub protecția anonimatului, să vină cu sugestii, cum ar fi, de exemplu, dacă activitatea auditorului să se refere strict a activitatea programată sau dacă acești specialiști să poată fi consultați în diverse aspecte: angajări, achiziții etc. Răspunsurile au fost, în majoritate covârșitoare, în acord cu cea de-a doua variantă menționată, acest fapt demonstrând nevoia de îndrumare în diverse probleme ce privesc interpretarea legislației”, a declarat președintele ACoR Argeș, Ion Dumitru.
La adunarea generală ACoR vor fi invitați și membri ai Parlamentului, precum și alte oficialități cu rol de decizie în activitatea primarilor din județ.