Tipărire

sloboziaAutoritățile din comuna Slobozia și-au propus ca pe 9 septembrie elevii și preșcolari din localitate să fie primiți în cele mai bune condiții în școli și grădinițe. Pregătirile pentru începerea anului școlar au demarat încă din luna august, acestea constând în igienizarea sălilor de clasă, repararea instalațiilor sanitare, toaletarea spațiilor exterioare și asigurarea utilităților. În plus, debutul anului școlar va avea miros de mărgăritar pentru copiii din localitate. Edilul Petre Funie a adus din Danemarca un soi deosebit de lăcrămioare, care au fost plantate de-a lungul aleilor de la școli, conferind un aspect frumos căilor de acces.

Pe de altă parte, la Grădinița nr. 3 Slobozia se află în desfășurare lucrări de reabilitare. Este consolidată structura clădirii și este înlocuit acoperișul. Chiar dacă nu vor fi terminate până pe 9 septembrie, lucrările nu vor afecta activitatea preșcolarilor.

Asfalt pe două drumuri
Licitațiile pentru asfaltarea a două tronsoane de drumuri din comună se află în curs de finalizare. Dacă totul merge bine și nu sunt înregistrate contestații, în luna septembrie sunt programate să înceapă lucrările de asfaltare pe strada Ion Creangă și pe un tronson din DJ 702F, fiecare având o lungime de 1 km. Asfaltarea porțiunii din DJ 702F va fi făcută de administrația din Slobozia în asociere cu Consiliul Județean. Anul viitor sunt așteptate să înceapă și lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ, așa cum a fost denumit proiectul de asfaltare a DJ 503 Lim. Jud. Giurgiu – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele. Proiectarea și execuția lucrărilor sunt scoase la licitație, iar 30 septembrie este ultimul termen până la care pot fi depuse oferte. Investiția va fi realizată de Consiliul Județean Argeș, cu fonduri europene. ” DJ 503 e fostul drum al Giurgiului, ce leagă sudul județului cu Piteștiul. Pe vremuri era cunoscut ca ”Drumul armatei”, un drum strategic. Asfaltarea acestui drum ar însemna o infrastructură mai bună pentru localitatea noastră și o cale de acces mai rapidă către A1, dar și către Pitești. Este un drum drept, fără curbe, se parcurge imediat. Plus că are doar 42 de km, față de 60 de km câți sunt pe DJ 659, drumul pe care circulăm acum. Sper ca în primăvară să înceapă lucrările”, spune primarul Petre Funie.