Tipărire

raca 2În școala și grădinița din comuna Râca se fac în această perioadă ultimele pregătiri pentru începerea anului școlar. Pentru ca elevii și preșcolarii să fie primiți în cele mai bune condiții, sălile de clasă au fost igienizate, instalațiile sanitare au fost verificate, iar acolo unde a fost cazul, mobilierul școlar a fost recondiționat.
În plus, în această vară, la școală a fost montată o nouă centrală termică, încălzirea unităților de învățământ fiind asigurată cu ajutorul a două centrale. De asemenea, ambele unități școlare au grupuri sanitare în interior și sunt racordate la rețeaua de apă. Populația școlară a comunei Râca numără în prezent 100 de elevi și 12 preșcolari.

Proiect actualizat
Începând din luna septembrie, în localitate vor fi reluate lucrările la sistemul de canalizare. Investiția este derulată cu fonduri guvernamentale prin PNDL, iar ca și execuție, potrivit autorităților locale, mai sunt de efectuat 10% din totalul lucrărilor, însemnând realizarea legăturilor între sistem și stația de epurare. ”Pentru proiectul privind amenajarea unui teren multifuncțional de sport, derulat prin GAL, am refăcut devizele conform OUG 114 respectând modificările aduse salariilor din domeniul construcțiilor. Urmează evaluarea proiectului și sperăm să primim un răspuns pozitiv legat de finanțarea acestuia”, declară primarul Georgel Burcea. Terenul multifuncțional de sport ar urma să fie amenajat în apropierea școlii din localitate.