Tipărire

rociu 1Dând dovadă de seriozitate, constructorul a finalizat deja în proporție de 85% grădinița de la Șerbănești, spre mulțumirea primarului Aurel Bălășoiu și a locuitorilor satului.
”Chiar dacă va fi gata în toamnă, nu o dăm în folosință în anul școlar viitor, deoarece avem nevoie de dotări - acestea nefiind incluse în proiect. Dorim, totodată, să amenajăm și un parc cu un loc de joacă, alei, parcare, să le oferim copiilor din cele trei grupe care vor învăța aici condiții deosebite”, a declarat primarul din Rociu.
Lucrările la introducerea canalizării în satele Gliganu de Sus și Șerbănești sunt și ele în derulare: se introduce conducta și se amenajează locul unde va fi ridicată stația de epurare, urmând realizarea proiectării pentru satele Rociu și Gliganu de Jos.

Alte trei mari investiții
Odată cu venirea verii, alte trei proiecte de investiții vor demara în comună: construirea podului peste Mozacu, asfaltarea DC 104 Rociu-Furduiești și amenajarea platformei pentru gunoiul de grajd. „Va fi un an plin, un an bun din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii și modernizării localității”, afirmă edilul șef din Rociu.
Nici în agricultură nu se preconizează un an rău. ”Dacă va fi ploaie și soare și se fac lucrările la timp, cred că vom avea o producție mulțumitoare la culturile prășitoare. Avem pierderi parțiale sau totale doar la rapiță, din cauza secetei prelungite, dar celelalte culturi se prezintă bine.”, spune primarul Aurel Bălășoiu.