Tipărire

darmanestiForajul pentru suplimentarea debitului de apă în Dârmănești a fost finalizat. Urmează achiziționarea bazinului și montarea acestuia, astfel că, în cel mai scurt timp, adică până la venirea verii și a perioadei de secetă, oamenii se vor putea bucura de apă curentă la standarde înalte.
”O parte din fondurile necesare acestei lucrări le avem de la Consiliul Județean, iar o parte am alocat de la bugetul propriu”, punctează primarul Emilian Ciolan.
Cu bani de la Consiliul Județean, Primăria demarează și investiția pentru modernizarea instalației electrice de la școala din Dârmănești.

”Am primit pentru acest  obiectiv deosebit de important pentru siguranța elevilor și profesorilor 150 mii lei. Suma nu acoperă întreg proiectul, însă sperăm că, pe parcurs, la următoarea rectificare, ni se vor mai aloca fonduri. Important este că ne-am apucat de treabă, fiind în acest moment în procedură de achiziții”, declară edilul șef.
Tot în procedurile premergătoare demarării lucrării se află și investiția ce vizează asfaltarea drumului Valea Rizii, obiectiv ce va fi finalizat în maxim 3 săptămâni de la ordinul de începerea lucrărilor. ”Vremea s-a mai liniștit, în sensul diminuării ploilor, așa că vom putea moderniza și acest drum, aflat pe lista tronsoanelor pe care le vom asfalta în acest an”, afirmă șeful executivului.
Cu bani de la buget, se lucrează în continuare și la Biserica de la Valea Nandrii.