Tipărire

cocuPe lângă lucrările de introducere a canalizării în localitate, administrația comunei Cocu mizează anul acesta pe modernizarea infrastructurii de drumuri. În acest sens, autoritățile locale au pregătit mai multe proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale și locale, primul dintre acestea fiind deja depus în vederea obținerii finanțării prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, lansat recent de Guvern.
”Am depus documentația pentru asfaltarea DC 178 Cocu-Greabăn prin Fondul Suveran lansat de Guvern. Deja am dat drumul la licitație pentru execuția lucrărilor de asfaltare, astfel încât atunci când se aprobă finanțarea, să demarăm imediat lucrările. Până la data de 1 iunie sperăm să avem contractul de finanțare semnat pentru asfaltarea DC 178. De asemenea, avem pregătită documentația și pentru un alt proiect care vizează asfaltarea DC 182 și a unor drumuri de interes local din comună, în lungime totală de 20 de km. În perioada următoare îl vom depune și pe acesta în cadrul măsurilor de finanțare deschise prin Fondul de Dezvoltare și Investiții”, declară primarul Gheorghe Țucă. Drumul comunal Cocu-Greabăn are  lungime de 4 km.

În ceea ce privește lucrările la sistemul de canalizare, acestea avansează într-un ritm mulțumitor. Conform autorităților din Cocu, introducerea conductelor este aproape finalizată în satul Richițele de Jos și se lucrează la finalizarea stației de epurare a rețelei de canalizare. Proiectul, finanțat prin PNDL, prevede introducerea rețelei de canalizare pe o lungime de 11 km, o stație de epurare și mai multe stații de pompare. Sistemul de canalizare va acoperi satele Bărbătești, Richițele de Sus, Richițele de Jos, Făcălețești și Cocu.

Reabilitări la două școli
Nu în ultimul rând, două unități școlare de pe raza comunei vor beneficia anul acesta de lucrări de îmbunătățire. Este vorba de școlile primare din satele Bărbătești și Richițele de Sus, acolo unde vor fi schimbate acoperișurile clădirilor și va fi reabilitată structura învelitorii. Banii pentru lucrări provin de la Consiliul Județean și din bugetul local.