Tipărire

cosestiDupă adoptarea bugetului, administrația din Coșești a putut să înceapă într-un ritm alert investițiile pe care le preconizase pentru anul în curs. Așadar, a fost finalizată etapa proiectării obiectivului privind modernizarea și extinderea alimentării cu apă, proiect derulat cu fonduri guvernamentale, urmând ca execuția lucrării să fie scoasă la licitație. De asemenea, trei noi proiecte de investiții au fost depuse spre finanțare la Guvern.
”Am finalizat proiectarea și pentru parte din lucrările de modernizare a toaletelor la școli, investiții pentru care am primit fonduri de la Consiliul Județean și, de asemenea, suntem în faza finală a proiectării pentru asfaltarea a două drumuri din localitate, cu fonduri proprii.”, spune primarul Nicolae Pană.

Pentru investițiile de viitor s-au făcut, concomitent, pași importanți. Au fost depuse la Comisia de Strategie și Prognoză, în vederea obținerii finanțări, nu mai puțin de trei proiecte de anvergură: extinderea modernizării iluminatului public, modernizarea și extinderea canalizării precum și înființarea rețelei de gaze naturale în comună. ”Am finalizat modernizarea iluminatului public pe toată lungimea DJ 731 și continuăm, tot cu fonduri proprii, pe DJ 731 D Jupânești-Priseaca. Având în vedere că suntem o localitate întinsă, ne-ar fi fost imposibil să alocăm bani și pentru restul străzilor, de aceea încercăm să obținem fonduri pentru acest obiectiv. Numai pe cele două drumuri județene se vor monta în total 470 de lămpi moderne, economice, la standarde înalte. Lucrarea este una de calitate și beneficiem de la antreprenor de o garanție de 5 ani.”, declară edilul șef.
Modernizarea și extinderea canalizării - cel de al doilea proiect depus spre finanțare, vizează toată populația din localitate cuprinsă în master planului județului și presupune o soluție combinată, modernă, potrivită  tehnic pentru o zonă deluroasă. Cât privește introducerea de gaze naturale, proiectul vizează întinderea rețelei pe 51 km, în toată localitatea.