Tipărire

cocuConducerea Primăriei Cocu a pregătit documentația necesară asfaltării unui nou drum comunal. Este vorba de DC 178 Cocu-Greabăn, proiectul pentru modernizarea acestuia urmând să fie depus la Guvern pe baza OUG 114, cu finanțare din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții  recent constituit.
”Proiectul prevede asfaltarea Drumului Comunal 178 pe o lungime de aproximativ 4 km. Am depus documentele pentru obținerea avizelor la toate instituțiile abilitate. Așteptăm eliberarea acestora, iar imediat ce vom avea toată documentația depunem proiectul la Guvern. Sperăm să fie aprobată finanțarea și să ne apucăm cât mai repede de treabă”, declară primarul Gheorghe Țucă.
Drumurile județene din comună au fost reabilitate în luna aprilie. Regia Județeană de Drumuri a intervenit cu un greder pe DJ 703 E, DJ 731 B și DJ 731 C pentru asigurarea circulației în bune condiții.

Planuri pentru extinderea rețelei de canalizare
Pe de altă parte, lucrările la sistemul de canalizare din Cocu merg foarte bine. ”Se lucrează și la stația de epurare și la rețeaua de canale colectoare. Constructorul a suplimentat forța de muncă pe șantier, astfel încât lucrările au în prezent un ritm mai alert de desfășurare. Ceea ce este tocmai bine pentru că intenționăm ca până în vară să finalizăm jumătate din lucrare din punct de vedere valoric, astfel încât să putem depune un nou proiect pentru extinderea rețelei. Acesta presupune încă 20 de km de rețea de canalizare în toate satele comunei. Avem documentația pregătită, urmează să luăm avizele necesare și proiectul poate fi depus”, adaugă edilul șef din Cocu. Proiectul referitor la extinderea rețelei de canalizare ar urma să fie finanțat tot prin PNDL.