Tipărire

ratestiImediat după aprobarea bugetului, Primăria Rătești va demara o campanie de pietruire a drumurilor locale neasfaltate și a celor de exploatație agricolă. Autoritățile locale speră să înceapă reabilitarea drumurilor înainte de sărbătorile de Paște, mai ales că de curând a fost finalizată și curățenia de primăvară în comună.
În ceea ce privește bugetul local, la o primă analiză, acesta nu acoperă cheltuielile părții de funcționare a administrației publice din Rătești.

”În buget nu sunt suficienți bani pentru asigurarea funcționării pentru tot anul. Speranța noastră stă în rectificările care vor fi făcute pe parcurs. Dacă ne vor mai fi alocați bani vom putea asigura cheltuielile de funcționare, dar dacă nu se va întâmpla așa, situația se va complica foarte tare. La capitolul de investiții, prioritară este amenajarea grupurilor sanitare la interior în cadrul Școlii Gimnaziale Tigveni, ceea ce presupune o investiție foarte mare. Practic, trebuie construită o anexă la școală pentru a putea îngloba toaletele, care trebuie construite conform normelor în vigoare, separat pentru cadre didactice, elevi și persoane cu dizabilități, pe fiecare nivel. Noua clădire va fi cât jumătate din școală! Este o investiție complexă și costisitoare, pe care nu o putem realiza decât cu sprijinul administrației județene”, declară primarul Cornel Petrică. Un alt obiectiv care urmează să fie realizat începând de anul acesta este dispensarul uman din satul Furduiești. Proiectul se află în faza achiziției lucrărilor de execuție, urmând ca în vară să fie început lucrul efectiv la dispensar. Fondurile pentru noua unitate medicală provin de la Consiliul Județean și din bugetul local.