Tipărire

sapataProcesul de eliberare a adeverințelor pentru subvențiile acordate fermierilor prin APIA se află în plină derulare la nivelul Primăriei Săpata. Data limită până la care pot fi depuse cererile unice pentru plățile aferente anului 2019 este 15 mai. Așadar, persoanele care doresc să obțină astfel de ajutoare sunt așteptate să se prezinte la sediul administrației locale în timp util.

Pe de altă parte, după sărbătorile de Paște autoritățile din Săpata vor emite ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a căminului cultural din localitate. Lucrările se vor desfășura cu finanțare europeană și au ca termen de execuție doi ani de zile. Investițiile prevăd reabilitarea interioară a căminului, înlocuirea acoperișului, subzidire pentru refacerea structurii clădirii, amenajarea de grupuri sanitare și montarea unei centrale termice. De asemenea, căminul cultural va fi dotat cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea activităților cultural-artistice.
În paralel, în comună continuă lucrările de reabilitare pe DC 395 (Strada Bădițanilor). ”Au fost finalizate rigolele și podețele, urmează să turnăm asfaltul pe acest tronson de drum. Sper că până la Paște să fie totul gata, să țină și vremea cu noi astfel încât să finalizăm lucrarea”, precizează primarul Laurențiu Micu. Lucrările de reabilitare a drumului au fost realizate pe o porțiune de 400 de metri.