Tipărire

stolnici 1Lucrările pentru ridicarea noului dispensar în comuna Stolnici vor începe curând. Conform declarațiilor primarului Sevastian Pupăză Roșu,  se așteaptă autorizația de construcție, după care se va emite ordinul de începe al investiției, derulată prin fonduri guvernamentale, prin PNDL 2.

”Noi estimăm că vom finaliza obiectivul foarte repede. Dispensarul va fi amplasat în centrul localității, va fi o clădire modernă, dotată cu toate cele necesare unui act medical de calitate pentru comunitate”, a afirmat edilul șef.
În același timp se așteaptă avizul pentru amenajarea grupurilor sanitare la școala de centru, proiect finanțat cu fonduri europene prin GAL. ”În domeniul infrastructurii școlare, avem un proiect și pentru împrejmuirea școlii cu clasele I-VIII Stolnici, din motive de siguranță și amenajarea fațadei la grădinița Stolnici, obiective pentru care încercăm să găsim surse de finanțare. ”, spune șeful executivului.
Lucrările de modernizare a celor două tronsoane ale drumului DC 139- satele Stolnici și Cochinești sunt aproape de finalizare. Șanțurile au fost terminate și s-a asigurat accesul către proprietăți, investiția în totalitate, cu tot cu asfaltare, fiind o dovadă că lucrurile făcute temeinic se datorează oamenilor care concertează investițiile, și anume conducerii UAT-ului Stolnici.
Demersurile pentru introducerea rețelei de gaze în localitate nu au bătut pasul pe loc. Împreună cu localități vecine de pe Valea Cotmenii, UAT Stolnici a demarat etapa  premergătoare  pentru începerea documentației. ”Am refăcut statutul asocierii și așteptăm hotărârea judecătorească pentru obținerea personalității juridice a acestei asociații de dezvoltare intercomunitară. Rețeaua de gaze va spori fără doar și poate gradul de confort al localnicilor și vom face un pas important spre modernitatea la care aspirăm cu toții”, a mai adăugat șeful executivului.