Tipărire

receaAdministrația comunei Recea a demarat procedurile pentru amenajarea unui centru medico-social în localitate. Consiliul Local Recea a aprobat redenumirea și schimbarea destinației clădirii fostei școli din comună în spațiu pentru cabinete medicale.
”Este vorba de o clădire din incinta sediului fostei primării, în trecut aici a funcționat școala. Un spațiu în care vom amenaja cabinete medicale, o sală de tratamente, grupuri sanitare și o cameră de tranzit pentru cazurile sociale. Încălzirea este deja asigurată. Avem și medici care doresc să vină să lucreze în noua unitate medicală. Va fi practic cel de-al doilea dispensar care va funcționa pe raza comunei Recea. Prin această investiție dorim să facilităm accesul cetățenilor la servicii medicale și să avem o locație care poate prelua persoanele aflate în situații de nevoie socială”, afirmă primarul Marin Pană. Totodată, începând din luna aprilie, în localitate vor începe lucrările la două proiecte de anvergură. 4,6 km de drumuri comunale urmează să fie asfaltați cu fonduri prin PNDL. Proiectul presupune și amenajarea șanțurilor, a podețelor și refacerea acostamentelor de pe drumurile asfaltate. Al doilea proiect face referire la extinderea rețelei de alimentare cu apă. Rețeaua de apă va fi extinsă în satele Orodelu și Deagu de Jos – cătun Găinești. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local.

De la 1 martie, fermierii au început să depună solicitări pentru subvențiile APIA, angajații Primăriei Recea fiind în plin proces de eliberare a adeverințelor necesare. Până la finalul lunii martie, din cei 270 de fermieri înregistrați pe raza comunei, 170 depuseseră actele pentru solicitarea subvențiilor din agricultură. Fermierii mai pot depune astfel de cereri până la data de 15 mai.
Prima lună de primăvară a coincis la Recea cu ”Luna Curățeniei”, o campanie de igienizare și înfrumusețare a comunei derulată de autoritățile locale. Printre acțiunile întreprinse s-au numărat curățarea cursurilor de apă, desfundarea podețelor, decolmatarea șanțurilor și defrișarea vegetației uscate. De asemenea, islazul comunal în suprafață de 473 hectare a fost fertilizat. Drept dovadă că acțiunile de salubrizare au fost făcute ca la carte stau rezultatele bune obținute de administrația locală la controalele Gărzii de Mediu și Apelor Române.