Tipărire

nucsoaraOdată cu încălzirea vremii, reprezentanții Primăriei Nucșoara au demarat campania de curățenie de primăvară. A devenit deja o tradiție ca autoritățile locale să organizeze ședințe cu cetățenii în fiecare zonă din localitate cu această ocazie. Profitând de vremea bună, toţi locuitorii comunei au fost chemaţi să participe la curăţenie.

”La Nucșoara avem un obicei pe care îl respectăm, întâlnirile cu cetățenii de două ori pe an, primăvara și toamna. Acum discutăm în principal despre acțiunile pentru curățenie, dar și culegem problemele și sugestiile cetățenilor cu privire la alte aspecte, stabilim împreună un calendar de rezolvare a acestora. Prima întâlnire am avut-o la Sboghițești. Vor urma ședințe și în celelalte sate și sunt convins că împreună vom face treabă bună”, afirmă primarul Ion Cojocaru. De altfel, la păstrarea curățeniei în comună a contribuit și faptul că cetățenii din Nucșoara au înțeles importanța colectării selective a deșeurilor menajere. S-a reușit astfel scăderea cantității de gunoi ridicată în fiecare lună din localitate și, implicit, nemajorarea taxei pentru serviciul de salubritate. ”Oamenii au dat dovadă de disciplină și simț civic. Au înțeles că această colectare selectivă le aduce beneficii. Am ajuns astfel în stadiul în care gunoiul colectat selectiv din comuna noastră încape într-o singură mașină. Drept urmare și costurile pentru serviciul de salubritate sunt mai mici, iar taxa pentru gunoi nu a fost majorată, a rămas la 4 lei/persoană/lună. Contează mult că sistemul de colectare din poartă în poartă funcționează deja de trei ani la Nucșoara, fapt ce asigură o mai bună supraveghere a deșeurilor predate de cetățeni”, completează primarul Ion Cojocaru.
În altă ordine de idei, în perioada următoare vor fi reluate lucrările din proiectul de modernizare prin asfaltare a DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădet. De asemenea, în această primăvară se intenționează finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă a satului Slatina, investiție derulată cu fonduri guvernamentale prin PNDL.