Tipărire

sapataAutoritățile din comuna Săpata au început în luna martie lucrările de reabilitare a unui tronson de pe DC 395 (strada Bădițanilor), în satul Găinușa. În zona respectivă, apele pluviale au afectat terasamentul drumului în mod repetat, calea de acces degradându-se treptat.
”Se lucrează pe DC 395, în satul Găinușa, la modernizarea unei porțiuni de drum în lungime de 400 de metri. Facem o subtraversare a drumului comunal pentru dirijarea apelor pluviale și rigole betonate. Ulterior, drumul va fi asfaltat. Pe acest drum au fost întotdeauna probleme în perioadele ploioase, structura a fost afectată de apa infiltrată și drumul s-a stricat. Sperăm că după aceste lucrări nu vor mai fi astfel de probleme”, declară primarul Laurențiu Micu. Lucrările de reabilitare a drumului sunt realizate cu fonduri din bugetul local.

În luna aprilie, administrația comunei Săpata va da ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a căminului cultural din localitate. Primăria a accesat fonduri europene pentru acest proiect. Investițiile ce urmează a fi realizate costau în reabilitarea interioară a căminului, înlocuirea acoperișului, subzidire pentru refacerea structurii clădirii, amenajarea de grupuri sanitare și montarea unei centrale termice. În cea de-a doua etapă a proiectului se va realiza dotarea căminului cultural.
Pe de altă parte, în localitate se desfășoară începând din luna martie campania de curățenie de primăvară. Acțiunile vizează tăierea vegetației uscate, curățarea șanțurilor și a cursurilor de apă și salubrizarea zonelor din jurul platformelor pentru gunoi. De asemenea, autoritățile locale au informat cetățenii cu privire la îndatoririle pe care le au privind curățenia de primăvară. Locuitorii comunei trebuie să-și cureţe şanţurile din dreptul proprietăţilor, să-şi toaleteze şi văruiască pomii din zona drumurilor publice și să-și facă curat în zona din fața gospodăriilor.