Tipărire

stoenestiÎn așteptarea bugetului, conducerea Primăriei Stoenești a stabilit obiectivele de investiții ce vor fi realizate anul acesta din excedentul bugetar disponibil. Pe lângă acestea, în 2019, în localitate va demara și proiectul ce vizează reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și introducerea canalizării, investiții finanțate prin intermediul PNDL.
”Din excedentul bugetar intenționăm să facem o suplimentare de sursă de apă în satul Lunca Gârtii, acolo unde în vara anului trecut, în timpul secetei, au fost probleme cu debitul apei. Și în satul Piatra voi face o suplimentare pentru sursa de apă. Se vor face foraje individuale în fiecare zonă și ambele vor fi legate la rețeaua comunei. Tot din excedentul bugetar am în plan să realizez o punte pietonală peste râul Dâmbovița, în zona satului Slobozia-Cocești. Actuala punte nu mai este sigură. În plus, cea nouă ar urma să scurteze distanța dintre acest sat și centrul comunei. Momentan se lucrează la proiectare, iar în scurt timp vom trece la amenajarea propriu-zisă a punții. La sfârșitul lunii martie, dacă nu sunt contestații, vom semna contractul de execuție a lucrărilor din proiectul privind reabilitarea rețelei de apă și introducerea canalizării, finanțat de Guvern.”, declară primarul Ion Marin.

Pietruiri pe drumurile locale
Ca orice bun gospodar, primarul Ion Marin a lansat în luna martie campania de curățenie și igienizare a localității. Acțiunile sunt în derulare și au în vedere decolmatarea șanțurilor, toaletarea și văruirea pomilor, defrișarea vegetației uscate, curățarea albiilor râurilor și igienizarea islazului comunal. Toți muncitorii Primăriei au fost mobilizați pentru realizarea lucrărilor, îndemnul pentru înfrumusețarea comunei fiind lansat și cetățenilor. În plus, conform unui obicei respectat an de an în comuna Stoenești, și în această primăvară, străzile și ulițele vor fi pietruite cu piatră concasată de calcar. Autoritățile locale vor folosi circa 1.000 de tone de piatră concasată pentru a reabilita drumurile locale.