Tipărire

boteniChiar dacă nu se știu în totalitate, cu precizie, cifrele bugetului pentru anul în curs, conducerea administrației din Boteni a creionat direcțiile de acțiune. Conform spuselor primarului Vasile Leau, în primul rând s-a avut în vedere finalizarea obiectivelor aflate în lucru.
”Avem 3 lucrări în derulare, toate vizând modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba de modernizarea DC 38 Luncă-Linie-Balabani, construire pod Argeșel în punctul Valea Bâzului și amenajare podeț dalat în Valea Bolatului.”, declară edilul șef.

De asemenea, există două proiecte ce se vor implementa cu fonduri europene, pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare, și anume: modernizarea iluminatului public (cu co-finanțare din bugetul local) și dotare Cămin Cultural, prin achiziționarea de costume populare necesare ansamblurilor locale.
Investițiile noi, pentru care nu s-au stabilit exact sursele de finanțare se referă la dezvoltarea localității atât din punct de vedere al infrastructurii, existând proiecte pentru asfaltare și extindere rețea de canalizare, dar și o serie de lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor în școli și așezăminte culturale. ”Avem proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în lungime de 2 km, prin care unim sistemele Boteni cu Muscel; modernizarea prin asfaltare a 10,3 km de drumuri de interes local; amenajarea centrului civic prin construirea de trotuare; realizarea proiectului pentru introducerea rețelei de gaze naturale; reabilitare și dotare Cămin Cultural; amenajarea Casei Memoriale Petre Țuțea și a Monumentului Eroilor din localitate; construire bazin de stocare a apei cu o capacitate de 100 mc, pentru asigurarea unui debit eficient; realizarea izolației externe la școala de centru, precum și construirea unei magazii de lemne și executarea de reparații la sala de sport aferente aceleiași instituții de învățământ.”, a mai declarat șeful executivului din Boteni.