Tipărire

baiculestiDouă proiecte importante de modernizare a infrastructurii au demarat în luna martie în comuna Băiculești. Este vorba de modernizarea DC 213 Argeșani-Băiculești-Zigoneni, proiect derulat cu finanțare europeană prin AFIR, și asfaltarea DJ 704 H, investiție realizată de administrația locală în colaborare cu Consiliul Județean.

”Se lucrează pe DC 213, și mă refer aici la lucrările de artă premergătoare asfaltării drumului, realizarea zidurilor de sprijin, casetarea podețelor, plantarea tuburilor etc. Sumele necesare demarării lucrărilor sunt prevăzute în buget. Căutăm, de asemenea, surse de finanțare pentru asfaltarea unui alt drum, DC 209 în satul Valea lui Enache. În funcție de bugetul disponibil, vom stabili din ce resurse poate fi finanțată această investiție. O veste bună este că au fost începute lucrările la modernizarea DJ 704 H, Băiculești – Curtea de Argeș, investiție realizată în asociere cu Consiliul Județean Argeș. Pe cei 4 km de drum care tranzitează comuna noastră se fac pregătiri pentru asfaltare, începând cu lucrările de artă. Dacă totul decurge bine, în această primăvară ar urma să fie turnat asfaltul. Totodată, în scurt timp vor fi deschise ofertele depuse pentru proiectul de introducere a canalizării în comună, derulat prin PNDL, ceea ce înseamnă că ne apropiem de demararea lucrărilor ”, precizează primarul Niculae Dragnea.

Buget cu semne de întrebare
Administrația comunei Băiculești așteaptă aflarea cifrelor pentru buget pentru a putea evalua posibilitatea asigurării cheltuielilor de funcționare pentru anul în curs. ”Așteptăm să primim toate cifrele necesare stabilirii bugetului local, să vedem dacă ne mai revenim puțin sau ne panicăm și mai rău. Spun asta din cauza nenumăratelor incertitudini pe care le avem legate de cheltuielile de funcționare care trebuie asigurate. Suntem optimiști, dar grijulii. În ceea ce privește proiectele în derulare, încercăm să acoperim aceste lucrări din excedentul bugetar. Trist va fi însă dacă nu vom avea bani pentru finalizarea acestora, adică bani pentru dezvoltare, trist va fi dacă nu o să avem cu ce plăti asistența socială, salariile din administrație și restul cheltuielilor de funcționare. Încercăm totuși să privim cu încredere spre viitor, pentru orice problemă se găsește o soluție până la urmă”, adaugă primarul Niculae Dragnea.