Tipărire

mozaceni 1Comuna Mozăceni a fost vizitată la finalul lunii martie de conducerea Consiliului Județean Argeș, în cadrul campaniei ”Consiliul Județean susține satul argeșean”. La Mozăceni, CJ Argeș a investit în infrastructura de învățământ, dar și în extinderea și modernizarea rețelelor de apă potabilă și canalizare.

Astfel, din bugetul județean, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” pentru: reparații acoperiș și reabilitare sală de sport, montare centrală pe lemne în cadrul liceului, înlocuire tâmplărie lemn cu tâmplărie PVC  la corpul B al Liceului. La Școala nr.2 Mișei au fost construite grupuri sanitare în interior. În ceea ce privește sistemul de sănătate, la Mozăceni funcționează un centru de permanență, serviciile medicale pentru întreaga zonă fiind asigurate de șapte medici de familie și o substație a Serviciului de Ambulanță. De asemenea, și la centrul de permanență au fost alocate fonduri pentru reabilitare, respectiv pentru înlocuirea tâmplăriei. La Mozăceni, conducerea Consiliului a vizitat și Unitatea de Asistență Medico-Socială, cămin de bătrâni aflat în administrarea CJ Argeș, unde 30 de persoane beneficiază de cele mai bune condiții de îngrijire și asistență medicală. Consiliul Județean Argeș a investit și în infrastructura de apă și canalizare, alocând bani pentru extinderea rețelei de apă și pentru sistemul de canalizare și epurare a apelor uzate menajare. Totodată, în cadrul vizitei, au fost stabilite principalele obiective care vor fi realizate în comuna Mozăceni în anul 2019. Vor fi prioritare investițiile în infrastructura rutieră, mai ales că, pe fonduri europene, urmează să fie implementat un amplu proiect de reabilitare și modernizare a drumului interjudețean DJ 503, care traversează și localitatea Mozăceni. ”Principalele obiective pe care le-am văzut sunt legate de prioritățile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatului, și anume, sănătatea, educația și infrastructura. Am văzut și obiectivele finalizate recent și realizate prin PNDL II, noile puțuri și bazine de apă care susțin extinderea rețelei de alimentare cu apă. Credem că suntem pe un drum foarte bun și în comuna Mozăceni, investițiile pe care ni le-am asumat împreună, Consiliul Județean și Consiliul Local, sunt aproape finalizate!”, a declarat Dan Manu, președintele Consiliului Județean. ”Suntem onorați că sunteți în mijlocul nostru, că manifestați grijă față de comunitatea noastră! Orice ajutor din orice parte este de mare folos și dumneavoastră ne-ați fost aproape. Ați văzut că toate unitățile noastre de învățământ sunt moderne, avem toalete interioare în toate unitățile școlare. Prin PNDL II am reușit să asigurăm apă potabilă la toți locuitorii comunei. Centrul de  permanență este funcțional și vă mulțumim că ne-ați sprijinit și aici. Sperăm și de acum încolo într-o colaborare fructuoasă” , a declarat primărița Liana Corina Dună.

Oaspeți din Danemarca
O delegație din Danemarca, condusă de deputatul Arne Ladegaard, alături de acționarii societății DanBred, societate ce își are sediul în comuna Slobozia, a vizitat în luna martie județul Argeș. Oaspeții danezi au fost primiți de conducerea Consiliului Județean, dar au mers în vizită și în localitățile Slobozia și Mozăceni. În cadrul discuțiilor, oaspeții danezi au ținut să transmită mulțumiri conducerii Consiliului Județean Argeș pentru buna colaborare existentă la nivelul județului între administrație și mediul de afaceri, în acest caz în mod direct cu societatea DanBred. La rândul său, președintele Dan Manu a precizat că pentru Consiliul Județean Argeș promovarea și susținerea mediului de afaceri argeșean reprezintă un punct important, ca și atragerea de noi investitori prin pârghiile pe care administrațiile locale le au, și anume dezvoltarea infrastructurii. Este cunoscut faptul că societatea comercială cu capital privat danez/român, ce activează în zootehnie - creșterea porcilor, DanBred Slobozia este profund implicată în activitatea socială a localităților din zona de sud a județului. Astfel, în 2017, cu sprijinul companiei, a fost realizat un parc de joacă pentru copii în comuna Slobozia, iar în fiecare an aduce pentru 1.500 de copii bucuria Crăciunului prin acordarea de cadouri pentru cei mici. Tot în 2017, ”Caravana cu medici”, proiect la nivel național pentru acordarea de servicii medicale gratuite populației din zonele defavorizate, a poposit în localitatea Slobozia, prin implicarea DanBred Argeș. De asemenea, societatea a dotat cu mobilier mai multe clase din școlile din comună, a sponsorizat construcția bazinului de apă din localitatea Slobozia și a dotat cu calculatoare laboratorul școlii din comuna Mozăceni. La Mozăceni, alături de primărița Liana Corina Dună, delegația daneză a vizitat școlile din localitate, copiii fiind principalii beneficiari ai investițiilor realizate în comună.