Tipărire

valea iasuluiMai multe străzi din comună vor intra într-un proces de modernizare prin asfaltare în perioada următoare, conform programului anual de investiții al Primăriei Valea Iașului.
”Vom aproba asfaltarea a peste 20 de străzi din localitate, însumând circa 16 km de drumuri locale și comunale. Demarăm proiectarea cu fonduri locale, sperând că ulterior Ministerul Dezvoltării va aloca fondurile necesare realizării lucrărilor. Toate străzile au legătură cu proiectul de extindere a rețelei de canalizare. Încercăm să respectăm ordinea firească a investițiilor, întâi canalizarea și apoi asfaltul, dar nu putem să stăm pe loc nici cu drumurile. În continuare așteptăm răspunsul ministerului în ceea ce privește finanțarea proiectului de extindere a rețelei de canalizare pe o lungime de 17 km, depus în anul 2017. De asemenea, alte două proiecte care vizează construcția a șase poduri și a unui dispensar uman în satul Mustățești sunt depuse la Ministerul Dezvoltării și așteaptă alocarea finanțărilor necesare implementării. Vom face și o reactualizare a devizelor de lucrări în raport cu prevederile OUG 114, respectând majorările salariale aprobate”, declară primarul Nicolae Barbu. În ceea ce privește bugetul pentru anul acesta, edilul șef al comunei Valea Iașului spune că, din primele estimări, acesta este insuficient în raport cu planurile investiționale ale administrației locale.

Acțiuni de conștientizare a cetățenilor
Cum sezonul de primăvară este destinat cu precădere curățeniei, și în comuna Valea Iașului acțiunile de salubrizare sunt în plină desfășurare. Vegetația uscată de pe marginea drumurilor este tăiată, începând cu străzile care necesită acest lucru pentru a putea pătrunde mașina de salubritate. De asemenea, se lucrează la pietruirea drumurilor neasfaltate, lucrările fiind efectuate cu dublu scop: asigurarea bunei circulații și a serviciului de salubritate în majoritatea zonelor din localitate. ”Principala noastră preocupare este aceea de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a avea o comună curată, la importanța colectării selective, educarea cetățenilor să oprească acasă biodegradabilele căci de fapt aceasta este marea problemă în colectarea deșeurilor, și nu în ultimul rând lămurirea oamenilor cu privire la principiile care au stat la baza stabilirii tarifelor pentru salubritate. Lucrăm la aceste aspecte și sperăm că pe viitor cetățenii vor da dovadă de responsabilitate”, completează primarul Nicolae Barbu. Totodată, Primăria Valea Iașului se află în procedură de atribuire a concesionării Serviciului de Apă și Canalizare. Următoarea licitație pentru darea în concesiune a serviciilor publice de apă și canalizare va avea loc la începutul lunii aprilie.