Tipărire

darmanestiLista obiectivelor trimisă de administrația comunei Dâmănești către Consiliul Județean pentru anul în curs, în speranța obținerii suportului financiar pentru unele investiții, este cuprinzătoare. Nu doar că va continua campania de asfaltare începută de câțiva ani, dar se vor face și modernizări ale rețelei de apă și ale școlii de centru.

”Având în vedere că siguranța copiilor noștri trebuie întotdeauna pusă pe primul plan, este necesar să înlocuim instalația electrică la școala Dârmănești. Au avut loc unele incidente, minore e drept și, în urma expertizelor, este imperios necesar să modernizăm rețeaua electrică, veche de peste 50 de ani. Evident că va trebui ulterior și o reabilitare interioară. Acesta este, așadar, obiectivul prioritar pentru comunitatea noastră.”, a declarat primarul Emilian Ciolan.
În al doilea rând, din cauza gradului de deteriorare al bazinului de apă aferent sistemului din satul Dârmănești, este nevoie de lucrări în acest sens. ”Nu doar că vom repara bazinul vechi, dar vom și construi un nou bazin, cu o capacitate de 70 mc, deoarece nici debitul de apă, pe perioada verii, nu este suficient. În plus, dorim să mai montăm un sistem de demanganizare al apei din această rețea, din care se alimentează peste 250 de gospodării”, a mai spus șeful executivului.
Continuă campania de asfaltare cu drumul de pe Valea Rizii
(1 km), concomitent cu amenajarea, în regie proprie (pentru cheltuieli minime), a unui podeț. În funcție de banii pe care îi vom primi ne gândim și la modernizarea a două tronsoane din Piscani, și anume Drumul lui Iuda și Drumul lui Chiriță, în lungime totală de încă 1 km”, a mai spus edilul șef din Dârmănești.