Tipărire

corbiConducerea administrației din Corbi a adus la cunoștința Consiliului Județean lista cu proiectele pe care dorește implementeze anul acesta, solicitând sumele necesare pentru concretizarea acestor obiective. Situația cea mai ”spinoasă” rămâne suplimentarea cheltuielilor salariale pentru muncitorii în construcție, conform OG 114.

”După cum am mai spus-o și în cadrul ședințelor de Colegiu Prefectural, și la București la întâlnirea ACoR, consider oportună această ordonanță, benefică pentru firmele de construcții și economie în general. Problema este că nu au fost gândite întâi sursele din care se vor suplimenta plata salariilor pentru proiectele în derulare cu fonduri europene. Am înțeles că pentru cele implementate cu fonduri guvernamentale s-a găsit soluția - Executivul va asigura creșterile salariale. Dar pentru cele cu fonduri europene, deja licitate și în derulare, nimeni nu știe la ora actuală de unde vom lua acești bani. Consider situația una foarte serioasă, având în vedere că numai Primăria Corbi are nevoie pentru proiectul privind introducerea canalizării de încă 25 de miliarde de lei vechi, sumă exclusiv pentru acoperirea acestor măriri de salarii. Gândiți-vă la nivel de țară despre ce fonduri vorbim! Problema este că până nu văd ”negru pe alb” că se vor asigura acești bani, multe firme nici nu vor să continue lucrul, ceea ce mi se pare firesc”, a declarat primarul din Corbi, Virgil Baciu.
Așadar, obiectivele de investiții noi pe care UAT Corbi le va demara anul acesta sunt:
# Modernizare străzi Ureanu și Valea Mare (DC 272B), construcție pod peste Valea Mare și amenajarea văii în satul Stănești. Investiția este preconizată a fi finalizată în 2020. Suma necesară pentru anul acesta este de 3057 mii lei.
# Realizarea branșamente noi la rețeaua publică de alimentare cu apă modernizată în satele Corbi și Jgheaburi, inclusiv montare cămine cu apometru standard. Termenul de finalizare - 2020, suma necesară pentru 2019 fiind de 600 mii lei.
# Realizare branșamente la rețeaua publică de canalizare, inclusiv refacere de drumuri comunale și de interes local în satele Corbi și Jgheaburi. Termen de finalizare 2022, suma necesară pentru anul acesta fiind de 1880 mii lei.
# Racordarea bazinului public de alimentare cu apă a satelor Corbi și Jgheaburi la sistemul de aducțiune a apei pentru satele Stănești, Corbșori și Poduri. Termen de finalizare 2019, suma necesară 80 mii lei.
# Înființare rețea publică de canalizare în satele Corbșori, Poienărei, Stănești și Poduri. Termen de finalizare 2022, suma necesară totală fiind de 22.223.349,58 mii lei, conform devizului.
În afara lucrărilor masive în modernizarea infrastructurii, avem și o serie de investiții la școli și la dispensar, pe care sperăm să le realizăm anul acesta cu ajutor financiar de la Consiliul Județean, așa cum s-a promis: reabilitare Școala Naum Râmniceanu și instalare centrală termică, inclusiv grupuri sanitare în interior, reabilitare și centrală la Școala Corbșori, reabilitare și dotare Dispensar uman Corbi și amenajare acces interior la grupurile sanitare, Școala Stănești. Suma necesară pentru aceste investiții  este de 950.00 mii lei.”, a mai spus edilul șef din Corbi.