Tipărire

suiciAnul acesta, administrația comunei Șuici va scoate la licitație patru proiecte de investiții de anvergură. Două sunt obiective ce se vor implementa cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, celelalte urmând să se concretizeze cu fonduri europene.

Este vorba, așadar, de reabilitarea generală și modernizarea Școlii Rudeni, inclusiv construirea unei camere în care va fi montată o centrală termică, și introducere sistem de apă potabilă în satul Valea Calului - proiecte cu fonduri guvernamentale. Cu fonduri europene, prin AFIR, se vor asfalta aproximativ 6 km de drumuri din localitate iar prin GAL (Grupul de Acțiune Locală) se va moderniza încă un tronson în lungime de  600 de metri, drumul Târsa.
În același timp, se vor continua lucrările de introducere a rețelei de canalizare, lucrare ce presupune introducerea a 17, 5 km de conductă, finanțată prin PNDL1, ce are termen de execuție anul 2020.
Dincolo de preocupările pentru dezvoltarea comunei, nu sunt neglijate nici treburile gospodărești, aferente perioadei. Se continuă acțiunea de pietruire a tuturor drumurilor din localitate afectate de anotimpul rece și se face curățenie prin decolmatarea șanțurilor și vopsirea pomilor și a capetelor de pod.