Tipărire

tigveni2019 va fi anul asfaltării la Tigveni! Deoarece cel mai mare deziderat al locuitorilor este modernizarea infrastructurii rutiere, conducerea Primăriei a hotărât că anul acesta va demara, în ciuda posibilităților financiare limitate, o investiție în acest sens.
”Având apă în întreaga localitate și canalizare în mare parte din comună, este firesc ca oamenii să nu își dorească altceva decât asfalt! Am tot încercat să câștigăm finanțare pe diverse granturi, însă fără succes. Așadar, ne-am decis încercăm să venim în întâmpinarea dorințelor cetățenilor în măsura posibilităților bugetului local. Imediat ce iese cadastrul drumurilor, acțiune la care lucrăm, vom scoate la licitație un proiect pentru asfaltarea a 12 km, în fiecare sat din localitate, câte un tronson. Deși inițial aveam proiecte pentru modernizarea a 20 de km, din cauze exclusiv financiare, am refăcut documentațiile pentru 12 km. Vom începe aceste lucrări cu bani de la buget, sperând ca, pe parcurs, să putem atrage și alte surse!”, a declarat primarul Dumitru Slătineanu.

Concomitent, în această primăvară vor începe și reabilitările drumurilor și în general a infrastructurii rutiere-podețe și gabioane- afectate de inundațiile de anul trecut, lucrări pentru care Primăria a obținut bani din Fondul pentru Situații de Urgență. ”Pentru 20 % din  lucrări, respectiv o parte din drumurile afectate, s-a putut face încredințare directă, acestea fiind primele care vor fi reabilitate. Pentru altele, care cuprind construirea unui pod, gabioane și alte drumuri, fiind un proiect amplu, am apelat la o firmă de consultanță care a făcut un proiect. Am obținut avize și toate documentele necesare, proiectul urmând a fi scos la licitație, în aceste zile”, a afirmat edilul șef din Tigveni.