Tipărire

Slobozia primar 2Proiectele și investițiile nu vor lipsi nici în anul 2019 în comuna Slobozia, primarul Petre Funie având deja pusă la punct lista cu obiectivele pe care intenționează să le realizeze anul acesta. Administrația locală se află în faza premergătoare aprobării bugetului propriu, ocupându-se în prezent de repartizarea sumelor pentru fiecare capitol de cheltuieli.
”Bugetul de funcționare este acoperit, nu vor fi probleme în acest sens. Avem prevăzuți banii necesari pentru plata asistenților sociali și a indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap, pentru cheltuielile cu salariile din administrație și pentru plata utilităților. Investiții vor fi făcute doar din excedentul bugetar și din fondurile pe care sperăm că le va mai aloca Consiliul Județean. Sunt convins că ne vom descurca și anul acesta. Am avut în vedere o gestionare echilibrată a bugetului, astfel încât să reușim să acoperim toate cheltuielile”, declară primarul Petre Funie.

Investiții în 2019
Două tronsoane de drumuri din localitate vor fi asfaltate anul acesta. Este vorba de 1 km de drum pe DJ702 F, lucrare ce va fi executată în asociere cu Consiliul Județean, și strada Ion Creangă, cu o lungime tot de 1 km. ”Pentru modernizarea centrului comunal, proiectul e gata, va fi pus pe SEAP imediat după aprobarea bugetului. Cu siguranță anul acesta ne vom apuca de el și dacă reușim să și terminăm va fi în regulă, dacă nu, continuăm anul viitor. În vacanța de vară a elevilor vom reabilita Grădinița nr. 3. Se va turna placă, vom schimba acoperișul, vom amenaja grupurile sanitare în interior, montăm centrală termică, sunt o serie de lucrări complexe aici”, adaugă edilul șef din Slobozia. De asemenea, autoritățile locale vor investi anul acesta și în zona de agrement. În Slobozia va începe în scurt timp amenajarea unui teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic pe baza unei finanțări din fonduri europene. Terenul de sport va dispune de vestiare, grupuri sanitare, tribune, nocturnă și va fi accesibil tuturor cetățenilor comunei.