Tipărire

albotaDeși bine gândită, în opinia cvasigenerală a reprezentațiilor administrațiilor locale, noua modalitate de întocmire a bugetului comunelor – plecându-se de la o sumă minimă de 1.000 de lei pe cap de locuitor, creează probleme în localitățile limitrofe marilor zone urbane. Aici locuiesc mulți cetățeni care, conform adresei din buletin, au domiciliul în oraș. În acest fel, bugetul comunelor respective este grevat de sume importante. Este și cazul comunei Albota.

“Măsura este foarte bine gândită, însă la Albota vom întâmpina o mare problemă. Sunt foarte mulți cetățeni care nu au buletin de Albota, dar locuiesc aici de zeci de ani. Sunt aproximativ 1.000 de cetățeni în această situația. Este vorba de 10 miliarde de lei care nu vor intra în bugetul comunei. Gândiți-vă câte se pot face cu acești bani! La Cerbu Deal, ne costă 13 miliarde rețeaua de alimentare cu gaze. Iar acolo, toți cei care au posibilitatea să se racordeze, au buletin de Pitești! Căutăm o soluție să-i determinăm să-și facă buletine de Albota, pentru că, altfel, bugetul comunei va avea de suferit. Celor aflați în această situație nu le vom mai da aprobări pentru branșarea la utilități: apă, canal, gaze. Nu mi se pare normal ca tu să beneficiezi de aceste utilități, în condițiile în care în bugetul comunei nu beneficiază de suma pe care Guvernul o alocă pentru tine. Studiem legea, astfel încât să putem emite și o hotărâre de Consiliu Local, prin care toți acești cetățeni să poată fi constrânși cumva să-și facă buletin de Albota.”, spune primarul Ion Dumitru.

Cadastrarea gratuită, un fiasco
Albota a făcut parte din cele 18 comune pilot la nivel național în care s-a efectuat cadastrarea gratuită a imobilelor cu bani alocați de către Guvern. Încheiată în urmă cu 2 ani, această acțiune s-a dovedit a fi un fiasco, după spusele primarului din Albota. “Ne-am lovit de mult dezinteres. Dezinteres din partea celor care au efectuat cadastrarea, pentru că sumele mici alocate de Guvern i-a demobilizat, în sensul că au făcut munca mai mult din…birou, pe baza ortofotoplanurilor. Calitatea lucrării este zero! Apoi, ne-am lovit de dezinteresul oamenilor, iar asta a încurcat cel mai mult cadastrarea. Le-am solicitat în nenumărate rânduri să depună documentele care le certifică dreptul de proprietate. N-au depus aceste documente, iar asta mă face să cred că mulți dețin mai mult teren decât au înscris în actele de proprietate. Îmi asum această afirmație! 40% dintre ei n-au venit nici măcar să-și ridice cărțile funciare. Au stat în primărie un an de zile, apoi a trebuit urmă să le predăm la OCPI.”

Belşug în casă, bucurie în suflet, optimism şi împliniri în familie, cu ocazia zilei de 8 Martie, pentru toate doamnele şi domnişoarele! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Albota
Primar, Ion Dumitru