Tipărire

nucsoaraAdministrația publică din Nucșoara se află pe ultima sută de metri cu două investiții de modernizare a infrastructurii de circulație din comună, lucrări importante pentru comunitatea locală. Este vorba de asfaltarea DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu, pe baza unei finanțări guvernamentale prin PNDL, și asfaltarea Drumului Rozelor, cu resurse din bugetul propriu.

”Pe tronsonul de drum până la Primărie au fost turnate ambele straturi de asfalt. Pe cel de la Primărie spre Sboghițești mai este de turnat stratul final. În 4-5 zile se va turna și acesta, în funcție de cum va permite vremea. În orice caz, până la finalul lunii noiembrie, asfaltarea DC 268  va fi gata. Lucrările adiacente, amenajarea șanțurilor, montarea balustradelor, a semnelor de circulație și trasarea marcajelor, vor fi realizate în primăvară. La Drumul Rozelor mai este de executat un singur șanț pe o lungime de 400 de metri”, declară primarul Ion Cojocaru, cu privire la stadiul lucrărilor la cele două investiții.
Pe de altă parte, autoritățile din comuna Nucșoara au în derulare și proiectul de introducere a rețelei de alimentare cu apă în satul Slatina. Conductele de apă au fost deja introduse pe mare parte din lungimea rețelei, aproximativ 8,1 km, dar mai trebuie realizată aducțiunea apei și refacerea carosabilului în urma lucrărilor. Proiectul va fi finalizat în 2019.
Nu în ultimul rând, din această toamnă, exteriorul sediului Primăriei Nucșoara a fost vizibil înfrumusețat prin realizarea unor lucrări de reamenajare a intrării în instituție și înființarea unui parc în zonă. ”A fost amenajată aleea de la intrarea în Primărie, am montat o copertină la intrare și am amenajat un parc, unde fiecare angajat al administrației locale a plantat câte un copac. De asemenea, gardul a fost prelungit și împrejmuiește acum și parcul. Pot spune că acum avem un sediu administrativ drăguț, cu o intrare așa cum trebuie, a ieșit totul așa cum îmi doream. Odată cu aceste lucrări, am amenajat și intrarea la Monumentul Eroilor”, precizează primarul Ion Cojocaru.