Tipărire

rociu 1Primarul comunei Rociu, Aurel Bălășoiu, dă verdictul anului agricol 2018 :cea mai bună producție la porumb și grâu din ultimii 30 de ani! Din păcate însă, viitorul este sub semnul secetei, și la propriu și la figurat: nici o picătură de ploaie din 2 august!
”Noi, aici, în zona de sud, care este prin excelență una a culturilor, trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru recoltele bogate din acest an. Nu mă hazardez când spun că este cea mai bună producție din ultimii zeci de ani, ultimii 30. Toți cei care lucrează în domeniu îmi dau dreptate. Și fructele și legumele s-au făcut anul acesta. Suntem însă neputincioși în ceea ce privește lucrurile ce sunt necesare pentru următorul an. Indiferent de cât de performante utilaje am avea, pur și simplu nu putem zgâria pământul. Este o secetă cumplită.!”, spune Aurel Bălășoiu.

Au început lucrările la noua grădiniță
La fel de bun a fost anul acesta și din perspectiva investițiilor din localitate. Iată că un nou obiectiv a fost demarat: construcția unei grădinițe la Șerbănești, proiect pentru care conducerea Primăriei a obținut finanțare  prin Programul de Dezvoltare Locală. O altă noutate este aceea că drumul DC 104- Rociu-Furdiuești va fi asfaltat. ”Am finalizat licitația și ne vom apuca cât de curând de modernizarea acestui tronson deosebit de important. Vom demara investiția cu bani de la buget, cu speranța că vom accesa fonduri guvernamentale pentru finalizare. Este vorba de un tronson cu o lungime de 2,7 km, foarte tranzitat de către localnici.”, a declarat șeful executivului.

S-a ridicat biserică nouă
Și, ca o încununare a tuturor acestor eforturi, spre slava lui Dumnezeu, în data de 4 noiembrie, un lăcaș de cult nou a fost sfințit în satul Șerbănești, cu hramul Sfânta Cuvioasa Parascheva. ”Biserica este casa sufletul nostru, de care trebuie să ne îngrijim la fel de mult ca de trup. Aducem așadar, prin înălțarea și sfințirea acestei case a Lui Dumnezeu, cinste credinței noastre străbune, și în inimi speranța că noi, cei cu spiritul curat, vom izbândi”, a mai spus primarul comunei Rociu.