Tipărire

poienarii de muscelAutoritățile comunei Poienarii de Muscel au emis în luna octombrie ordinul de începere a lucrărilor la noul dispensar din localitate. Firma care se ocupă de lucrare a organizat șantierul, a dus materialele necesare, iar în scurt timp se va apuca efectiv de lucru. Până la finalizarea amenajării noului dispensar, cabinetele medicale vor funcționa în locația fostului dispensar din comună, recent reabilitată de autoritățile locale.

Dacă situația spațiului destinat acordării serviciilor medicale este rezolvată grație proiectului derulat de administrația publică locală, în cazul medicilor care trebuie să se ocupe de sănătatea cetățenilor, lucrurile nu stau la fel de bine. ”Avem o mare problemă în ceea ce înseamnă numărul medicilor care trebuie să se ocupe de sănătatea cetățenilor comunei noastre. Din cei trei medici pe care îi aveam, unul s-a îmbolnăvit și nu își mai poate desfășura activitatea. Am făcut o solicitare la Casa de Asigurări de Sănătate să fie repartizat un alt medic în locul dumnealui. Instituția refuză însă să delege un al treilea doctor, susținând ca sunt suficienți cei doi medici în raport cu numărul de cetățeni ai comunei. Ori, acest lucru este imposibil, este vorba de 3.400 de oameni. Mă deranjează să văd sătenii așteptând pe holuri, oameni care primesc câte o pastilă în grabă și sunt trimiși acasă pentru că medicii au foarte mulți pacienți. Plus că unii dintre ei vin la dispensar de la distanțe de câte 4-5 km. Noi le creăm medicilor toate condițiile, dar să avem și cu cine lucra. Tocmai de aceea facem și dispensarul cel nou. Inclusiv, avem un medic dispus să vină să profeseze în comuna noastră, putem să-i închiriem spațiu pentru cabinet, dar Casa de Asigurări de Sănătate Argeș nu vrea să-l lase să-și desfășoare activitatea aici. Avem nevoie neapărat de un al treilea medic, nu cer altceva decât să fie ocupat postul rămas vacant. Cu atât mai mult cu cât am găsit și medic care dorește să vină la Poienarii de Muscel. E vorba de sănătatea oamenilor până la urmă, nu înțeleg de ce Casa de Asigurări de Sănătate în loc să ne ajute, ne pune bețe în roate. Este o problemă care pe mine mă macină și voi merge până în pânzele albe ca să găsesc rezolvare, inclusiv până la ministrul Sănătății”, spune primarul Ion Banzea.
Pe de altă parte, în această perioadă, în comună se mai află în derulare lucrarea de captare a izvorului de apă din zona Valea Iederii și pregătirile pentru sezonul rece.