mica 1 CopyÎn ziua de Rusalii, în localitatea Mănăstirea are loc obiceiul „Împănatul boului", la care în acest an au participat peste 1.000 de oameni.
„Pe această cale doresc să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi la o sărbătoare atât de importantă pentru comuna Mica. Tradiția trebuie dusă mai departe, iar bucuria mea mare a fost să văd foarte mulți tineri care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. Dorim ca pe viitor această sărbătoare să fie de mai mare amploare, iar atâta timp cât voi fi primar mă voi implica și voi susține orice eveniment de suflet pentru locuitorii acestei comune. Mulțumesc artiștilor care ne-au onorat cu prezența și care prin cântecele lor au adus multă voie bună și veselie”.

În data de 17 iunie anul curent va avea loc în localitatea Nireș obiceiul Paparudelor. Paparuda reprezintă denumirea cea mai răspândită a ritului magic de provocare a ploilor aducătoare de belșug, practicat pe timp de secetă, și ocupă un loc distinct între obiceiurile agrare în desfășurarea cărora apa joacă un rol de prim ordin.

Ziua Eroilor
În data de 17 mai 2018 primarul comunei Mica, domnul Tiberiu Zelencz, împreună cu consilierii locali și cu o parte din angajaţii primăriei, au avut deosebita plăcere de a participa la o dublă sărbătoare, prilejuită de „Înălţarea Domnului” şi de „Ziua Eroilor”. Cu această ocazie au fost prezenți la bisericile din fiecare localitate a comunei pentru a depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor și pentru a aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru ţară. Autoritățile locale transmit mulțumiri copiilor, elevilor, cadrelor didactice, consilierilor locali, cadrelor militare, preoților și tuturor celor care s-au implicat și au participat la momentele deosebite care au avut loc în localitățile din comuna Mica.
Odihnă veşnică Eroilor neamului românesc!

Administrație
mica 2În această perioadă la Mica au fost demarate lucrările de construcție a podului peste Valea Merilor din localitatea Sânmărghita. „Am considerat că este necesară această investiție, deoarece accesul la gospodăriile din zonă era foarte greu, existând oricând pericolul unei surpări. Valoarea totală a investiției se ridică la 100.000 lei și preconizăm ca lucrările să se finalizeze în luna iulie a acestui an. Astfel de investiții vor continua la nivelul comunei Mica, urmând ca de luna viitoare să demarăm lucrările la un alt podeț, cel de peste Valea Grofului, din localitatea Mănăstirea”, a precizat primarul comunei Mica.

Buldoexcavator cu bani din bugetul local
În urmă cu puțin timp s-a reușit achiziționarea unui buldoexcavator pentru comuna Mica, cu bani alocați din bugetul local. „Am considerat că este necesar să avem un astfel de utilaj, deoarece există unele lucrări care pot fi realizate pe plan local cu angajați specializați în această direcție, din cadrul Primăriei Mica. De acest buldoexcavator vor beneficia și cetățenii care au de rezolvat unele probleme pe propriile proprietăți, contra unei sume stabilite și aprobate de consilierii locali, fiind necesară o cerere, depusă la Primăria comunei”, a mai arătat primarul comunei Mica, domnul Zelencz Tiberiu.

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor
În luna mai anul curent CMV Deneș Nandor, în colaborare cu Primăria comunei Mica și cu sprijinul Asociației Anima Pro Terra, a desfășurat la nivelul comunei Mica o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân. Prima etapă de sterilizare a avut loc în zilele de 5-6 mai, iar următoarea în perioada 12-13 mai.
Numărul de locuri a fost limitat, astfel că s-au făcut programări.
Conform Legii 258/2013, sterilizarea este obligatorie începând cu 1 ianuarie 2015, iar nerespectarea acesteia se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Este răspunderea fiecăruia dintre noi ca atunci când avem un animal de companie să ne asumăm acest lucru, nu să-l maltratăm sau să-l abandonăm la marginea drumului.
Autoritățile locale mulțumesc tuturor pentru colaborarea și implicarea în această campanie!