Tipărire

raluca 2În cadrul unui parteneriat între Școala Gimnazială Hășdate-Finișel din comuna Săvădisla și Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Cluj-Napoca, elevii și cadrele didactice de la cele doua unități de învățământ au avut parte de o serie de activități menite să faciliteze comunicarea, să contribuie la eliminarea diferențelor dintre sat și oraș, să promoveze  accesul neîngrădit la educație și promovarea egalității șanselor pentru toți copiii, indiferent de mediul în care trăiesc și se dezvoltă ca personalități.

Răspunzând vizitei pe care colegii din Finișel le-au făcut-o toamna trecută, elevii clasei pregătitoare D, împreună cu doamna învățătoare Simona Crișan, au ajuns pe 11 mai în comuna clujeană, plini de energie, entuziasm și curiozitate. Musafirii veniți de la Cluj Napoca au avut parte de vreme bună și o zi de neuitat, având ocazia să vadă, la invitația gazdelor, școala în care învață copiii din localitate, o biserică veche din lemn, monument istoric, o seră de legume, dar și o frumoasă gospodărie a unui localnic. Pentru unii dintre ei a fost poate pentru prima dată când au întâlnit toate animalele pe care le regăsim într-o gospodărie tradițională din satele noastre.
„Proiectul pe care l-am inițiat s-a bucurat de succes în rândul elevilor și dascălilor. Pe lângă vizitarea acestor obiective, copiii au socializat, au participat la jocurile sportiv-recreative pe echipe pe care le-am organizat, iar în scop educativ, și-au oferit câte un cadou - noi am donat câte o jucărie, din partea fiecărui copil, iar gazdele le-au pregătit colegilor lor câte o albinuță, realizată chiar de mânuțele lor, în cadrul orelor de abilități practice. Țin să mulțumesc tuturor celor implicați pentru buna desfășurare a proiectului, doamnei director Daniela Iepure, care ne-a întâmpinat cu un frumos cuvânt de bun-venit, învățătoarelor Anda Cuc și Codruța Farcaș și, nu în ultimul rând, părinților”, apreciază înv. Simona Crișan.