moldovenestiÎn zona Podeni – Pietroasa din comuna Moldovenești se desfășoară în prezent două lucrări. În cadrul primei dintre acestea, lângă indicatorul de localitate, se execută extinderea rețelei de apă. Cealaltă lucrare se va realiza din Fondul de Intervenție al Guvernului, ca urmare a inundațiilor din 2016, și constă în reabilitarea podurilor și podețelor, precum și a șanțurilor și străzilor din satele Podeni și Pietroasa.

„Din cauza procedurilor greoaie s-a ajuns să se înceapă lucrările abia acum, în 2018. Se speră ca anul acesta să fie finalizate. În alte două sate – Stejeriș și Bădeni – deja s-au executat lucrări serioase în acest sens, din același fond”, ne spune viceprimarul comunei Moldovenești, domnul Nagy László Jenő.

Drumul spre Podeni are nevoie de asfaltare
Drumul spre Podeni este drum județean, fiind pietruit și în stare destul de bună, deoarece se reabilitează din când în când. În lista pentru asfaltarea drumurilor emisă de Consiliul județean figurează și acest drum, dar în realitate încă nu s-a făcut nimic. „Noi sperăm de mai mulți ani să se asfalteze. Dinspre județul Alba au venit deja cu asfaltarea până la granița cu comuna noastră. Din partea autorităților locale din comuna Moldovenești s-au făcut mai multe cereri către Consiliul Județean, inclusiv cerere de la populație. Din comuna noastră ar beneficia de acest drum – 10 kilometri până în Podeni și 7 km până în Pietroasa – în jur de 600 de locuitori, plus încă vreo 200 de persoane care au case de vacanță și frecventează zona. Și elevi din acea zonă vin la școală zilnic, cu microbuzul școlar, dimineața și se întorc la prânz,” ne-a precizat viceprimarul comunei Moldovenești, domnul Nagy László Jenő.