Tipărire

jucuÎn comuna Jucu s-au desfășurat două manifestări distincte de Ziua Eroilor, care a coincis cu sărbătoarea Înălțării Domnului. Una dintre ele a fost la Monumentul Eroilor de la Gădălin unde, împreună cu Unitatea Militară din Jucu, s-au depus coroane de flori, părintele din Gădălin oficiind o slujbă de pomenire a eroilor.

„Apoi am revenit la Monumentul eroilor din centrul de comună și am dat onorul împreună cu armata, am depus coroane și a avut loc și un program artistic susținut de copiii de la Școala Generală “George Barițiu”. Toți preoții din comună – care de dimineață au fost la Liturghie – au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor. Țin să precizez că avem în lucru un monument al eroilor la Vișea, care încă nu este finalizat”, ne-a spus primarul comunei Jucu, domnul Valentin Dorel Pojar.

Administrație
În comuna Jucu sunt în faza de licitație trei proiecte majore care se speră să fie derulate anul acesta. „Astfel, am semnat contractul pentru Căminul Cultural din Vișea, la fel am semnat contractul pentru capela din Jucu de Mijloc și pentru cea din Jucu Herghelie. La aceste proiecte suntem în linie dreaptă, se execută proiectul, urmând începerea execuției propriu-zise, licitația fiind pe proiectare-execuție. De asemenea, urmează să semnăm și contractul pentru bazele sportive din Jucu de Sus și Vișea, pentru care avem un câștigător. Mai sunt cerute câteva clarificări și așteptăm să vedem dacă avem contestații. Ne mai rămâne să definitivăm licitația pentru asfaltarea de drumuri, unde avem deja un clasament, fiind opt firme participante. Se mai cer niște clarificări și apoi vom demara acest proiect cu câștigătorul licitației”, completează primarul comunei Jucu.
Pe cele două proiecte europene - canalizare pe Jucu de Sus și asfaltare și drumuri peste Someș - licitațiile pe proiectare sunt ieșite, se trimit proiectele pentru verificare la AFIR Satu Mare. După aprobarea acestora, se va organiza licitația pe execuție. Se speră ca aceste proceduri să fie finalizate până la sfârșitul anului, pentru ca de la anul să înceapă lucrările pentru aceste două proiecte europene.
Comuna Jucu se află în programul pilot pentru cadastrare gratuită. Aici s-au făcut deja măsurătorile pe intravilan și pe extravilan, în prezent se prelucrează datele și prin luna august se așteaptă rezultatele intabulării pe curți-construcții. „Apoi va urma etapa a doua: cadastrarea pe extravilanul localităților, unde ne așteptăm să fie unele probleme cu suprapuneri. Aceste lucrări ne ajută foarte mult, în special cu partea de extravilan, unde dorim să clarificăm și să vedem dacă se ivesc niște rezerve ale primăriei care nu au documente. Vor fi terenuri pentru care trebuie să-i punem în posesie pe oameni și nu avem unde; însă dacă vom avea rezerve, vom avea unde.”, spune Valentin Dorel Pojar.