sacuieu 1Cel mai important concurs de ATV-uri din Europa a avut loc în perioada 9-14 aprilie la Săcuieu. La competiţia de ATV-uri „Cf Moto Hunt The Wolf" au participat atât piloţi din România, cât şi sportivi internaționali special antrenați pentru acest tip de concurs. Organizatorii au pregătit probe pentru conducători experimentaţi, dar şi pentru cei cu nivel mediu. Numărul de concurenți este limitat, scopul fiind ca la acest concurs să participe cei mai buni piloți din lume, și nu cât mai mulți.

Acest eveniment internațional pune sub lumina reflectoarelor comuna Săcuieu și comunele învecinate, cum ar fi Poieni, Mărgău, Sâncraiu, fiind urmărit live online în întreaga lume, ca o cursă de Formula 1.
După șase zile petrecute pe cele mai frumoase trasee, învingătorul la cea mai dificilă categorie, clasa Extreme, a fost românul Mihai Concioiu. Celelalte locuri de pe podium, la diferitele categorii, au fost ocupate de piloți din Lituania, Polonia, Cehia, Germania, Italia și, din nou, România.
Este pentru a doua oară când concursul are loc în această zonă. Salvamont Vlădeasa a pus la dispoziție personal, special pentru această competiție, iar bilanțul intervențiilor la final nu a fost de neglijat. Au fost 7 incidente care au presupus acordarea primului ajutor și transport, 5 cu predare la ambulanță și 2 cu evacuare cu elicopter Smurd.
Pentru ediţia din acest an a concursului, organizatorii au făcut tot posibilul pentru ca și localnicii să se bucure de acest eveniment și să pregătească traseele în așa fel încât să nu deranjeze. În semn de mulțumire, piloții au donat haine și jucării pentru localnicii din zonă.
Organizatorii mulțumesc primăriilor gazdă, în mod special primăriei Săcuieu, pentru buna colaborare și desfășurare a evenimentului!