camarasu 1Întâlnirea lunară a Asociației Comunelor din Microregiunea Câmpia Transilvaniei a avut loc în data de 17 aprilie în comuna Cămărașu. Dintre comunele reprezentate amintim: Cojocna, Cămărașu, Geaca, Cătina, Palatca, Mociu, Suatu. Primarul comunei Cămărașu, domnul Iancu Marcel Mocean, a deschis întâlnirea urându-le bun venit participanților. Domnul Sorin Ranga, director executiv al Asociației Microregionale Câmpia Transilvaniei, a prezentat ordinea de zi. S-a votat noua conducere a asociației și s-au schimbat cei doi cenzori. De asemenea, s-a readus în discuție chestiunea sărbătoririi Anului Centenar, pentru ca fiecare comunitate să marcheze acest eveniment cum se cuvine.

Domnul Sorin Ranga ne-a pus la dispoziție bilanțul pe anul 2017 al Asociației Câmpia Transilvaniei.
# În luna ianuarie 2017 întâlnirea a avut loc la Căianu, acolo unde au fost prezente 16 persoane, hotărându-se transformarea serviciului urbanism în serviciu tehnic.
# În luna februarie întâlnirea a avut loc la Buza, au fost prezente 22 persoane, au avut loc alegeri, schimbări în structura asociației.
# În luna martie întâlnirea a avut loc la Țaga, au fost prezente 124 persoane, s-au prezentat proiecte de succes pe asociativitate.
# În luna aprilie întâlnirea a avut loc tot la Țaga, au fost prezente 20 persoane, s-a aprobat bilanțul, raportul de activitate, raportul cenzorilor.
# În luna mai întâlnirea a avut loc la Suatu, au fost prezente 18 persoane, s-a aprobat schimbul de experiență în Ungaria.
# În luna iunie a avut loc un schimb de experiența la Hajduszovat – Ungaria, în cadrul căruia au fost prezente 42 persoane.
# În luna iulie, împreună cu GAL Câmpia Transilvaniei,  a avut loc o vizită de lucru în județele Alba și Sibiu; s-a făcut o prezentare a sistemului de salarii pentru Primării.
# În luna august întâlnirea a avut loc la Cojocna; au fost prezente 21 persoane, s-a discutat oportunitatea depunerii unor proiecte pe LEDER.
# În luna septembrie întâlnirea a avut loc la Țaga, organizată de primăria Palatca; au fost prezente 19 persoane, s-a stabilit comisia pentru concursul de angajare la serviciul tehnic ca urmare a încetării raportului de munca al unui angajat.
La fiecare întâlnire s-au discutat multe alte aspecte privind administrația publică locală, probleme juridice, probleme privind salubrizarea, mediul și altele. Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru UAT-uri. Au fost sprijinite primăriile în accesarea de fonduri nerambursabile și implementarea proiectelor. Au avut loc discuții libere între salariații primăriilor din microregiune, considerate un util schimb de experiență, având în vedere modificările legislative din anul în curs.

Pensiunea Valea Viilor

camarasu 2Locul de întâlnire a Asociației a fost Pensiunea Valea Viilor din Cămărașu, care este situată la 40 km de Cluj-Napoca, 60 km de Târgu-Mureș și 75 km de Bistrița. Pensiunea funcționează de doi ani și s-a realizat prin fonduri europene; dispune de șase camere, sală de mese, terasă cu bar, parcare supravegheată video, lac pentru pescuit și livadă. Lacul este populat cu caras și crap. În zonă se pot face drumeții și se poate practica pescuitul, fiind aproape și lacurile de la Cătina, Geaca, Țaga.
Numele pensiunii, „Valea Viilor”, provine de la dealurile din zonă, care în trecut erau cultivate cu viță de vie. Pe locul pensiunii se găsea o casă bătrânească, acum renovată. Se lucrează la extinderea capacității de cazare. Pentru cei interesați, punem la dispoziție un număr de telefon 0747.094.023.