46Primăria Călățele are două proiecte mari aflate deja în faza de licitație. Dosarele sunt depuse pentru drumul de la Călățele Pădure, de 7 kilometri, proiect derulat prin PNDL, care e aprobat, dar încă nu este semnat contractul. E finalizată partea tehnică la drumul agricol pe fonduri europene, iar pentru uliță în localitate și drumul comunal 122 C Călățele – Finciu s-a trecut la faza de licitație pe partea de financiar. Se speră ca atunci când se desprimăvărează licitațiile să fie gata; au existat și contestații, pentru care s-au trimis deja notificări, planificări, totuși mai durează câteva luni până la începerea lucrărilor.
Referitor la apă, comuna a avut un bazin de 40 de metri cubi, care în perioade mai secetoase nu era suficient; s-a suplimentat recent cu încă un bazin de 40 de metri cubi și încă un tronson de aducțiune de 500 de metri, având două izvoare captate.
De asemenea, este în derulare depunerea proiectului pentru pista de biciclete Călățele – Huedin, pe fosta cale ferată, dar din păcate dosarul stă la Ministerul Transporturilor de șase luni de zile. „Sunt implicate trei primării: Călățele, Sâncraiu și Huedin, care însă așteaptă adoptarea unei hotărâri de Consiliu de Administrație și a unei Hotărâri de Guvern pentru ca să primim acel teren și să putem face investiția. Banii au fost alocați prin GAL Napoca Porolissum.”, spune primarul din Călățele, Vasile Tripon.
 
Cu ocazia Anului Nou, Primăria și Consiliul Local Călățele dorește tuturor La mulți ani, sănătate și liniște multă!
Primar, Vasile Tripon