44Duminică, 17 decembrie, la biserica din Valea Drăganului, cu hramul „Sfântul Nicolae”, Liga Studenților din Cluj a participat la Dumnezeiasca Liturghie, dând răspunsurile din strană. După slujbă au colindat colinde vechi românești, culese din diferite zone etnografice ale țării, dar și specifice zonei noastre. Ei încearcă să arate cum se colinda odinioară în satele românești, în cete de colindători, în costume tradiționale, încă o mărturie a celor primite de la strămoși și a datoriei de a le face cunoscute mai ales azi în rândul tinerilor.
Parohia Valea Drăganului se află la poalele masivului muntos Vlădeasa și este cunoscută drept o veche vatră de credință și tradiție ortodoxă. Biserica a fost ridicată între anii 1972 - 1982 și a fost sfințită de IPS Teofil Herineanu.
Liga Studenților din Cluj este o asociație de studenți și absolvenți, PRIETENI din mediul universitar clujean, care dorește să împărtășească tinerilor valorile culturale și spirituale românești, tradițiile și obiceiurile autentice ale țăranului român.
 
Foto: Ilie Petruț
 
Anul Nou să vă aducă optimism, energie şi proiecte împlinite!”
La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Poieni
Primar, Gheorghe Constantin Boca